Дата публікації:
13 жовтня 2023
Кількість переглядів:
386
Поділитися:

12 жовтня з нагоди 75-річчя заснування Сумського державного університету та в межах #ErasmusDays 2023 в Україні відбувся круглий стіл на тему: «Системний вплив міжнародних проєктів на розвиток університету та вищої освіти України: від Темпусу до Еразмус+ та Альянсів Європейських Університетів».

Метою заходу було узагальнення і поширення успішного багаторічного досвіду університету з реалізації міжнародних проєктів, визначення перспективних тематик і програм для майбутніх грантів.

Учасниками круглого столу стали близько 70 науковців, серед яких більшість – керівники міжнародних проєктів різних категорій.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись Анатолій ЧОРНОУС, проректор з наукової роботи, Костянтин КИРИЧЕНКО, помічник ректора з міжнародної діяльності, начальник управління міжнародного співробітництва, та Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Спікери заходу під час 3-х панельних сесій представили свої напрацювання за проєктами напрямів «Розвиток потенціалу вищої освіти», а також поділилися досвідом в реалізації проєктів напрямів «Міжнародна кредитна мобільність» та «Жан Моне». У межах останнього СумДУ отримує рекордну кількість проєктів в Україні 4 роки поспіль.

Під час круглого столу Світлана ШИТІКОВА презентувала можливості програми ЄС Еразмус+ для українських ЗВО на період 2024-2027 рік, а також нові спеціальні інструменти ЄС з підтримки української освіти і науки.

У заході також взяли участь і почесні партнери СумДУ. Зокрема, Девід КВІН, професор Інституту мистецького дизайну та технологій з м. Дублін (Ірландія), окреслив потужний досвід співпраці й цілу екосистему спільних проєктів з СумДУ, починаючи від програми Темпус до впровадження проєктів в рамках програми Еразмус+, зокрема, що стосуються модернізації освітніх програм згідно європейських стандартів, впровадження імерсивних технологій, а також обміну кращими практиками організації освітньої та наукової діяльності в найбільш затребуваних галузях.

Даний захід став дієвою платформою для поширення кращих практик проєктного менеджменту та формування міждисциплінарних команд науковців для підготовки проєктів з найбільш актуальних тематик для університету, регіону й України.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]