Дата публікації:
19 жовтня 2023
Кількість переглядів:
319
Поділитися:

З 8 по 14 вересня на базі Університету ім. Адама Міцкевича відбулася Міжнародна літня школа  «Cultural and Scientific Promotion of the University». Учасниками заходу стали 27 закладів вищої освіти України. Сумський державний університет представила співробітниця Медіа-центру Юлія КОВАЛЬ.

Метою візиту став обмін досвідом між польським та українськими закладами вищої освіти у сфері наукової та культурної комунікації, зокрема,  представлення кращих практик та реалізованих проєктів Університету ім. Адама Міцкевича в науці, профорієнтаційній діяльності, промоції закладу в медіа-просторі, співпраці з місцевою громадою тощо.

Проректорка з наукової роботи Катаржина ДЗЮБАЛЬСЬКА-КОЛОНЧИК у вступній лекції наголосила на важливості наукової діяльності та міжнародних рейтингів як маркерів розвитку і конкурентоспроможності закладу у світовому освітньому просторі.

Спікери школи презентували напрацювання Університету ім. Адама Міцкевича українській науковій спільноті. Це – співпраця університетів на міжнародному рівні (як консорціуму), спільні проєкти науковців закладу та громадських організацій м. Познань, фестивалі науки, літні фестивалі для студентства тощо. Цікавими для учасників стали практичні кейси щодо промоції університету в соціальних мережах, профорієнтаційні заходи. Серед них – фестиваль Ніч дослідників (Researchers' Night) та Кольоровий університет (Colorful University) – науково-розважальний навчальний проєкт для школярів, метою якого є показати, що наука в університеті – це цікаво!

Спікери акцентували увагу на тому, що схожі практики можуть бути вдало реалізовані в українських університетах, адже кожний ЗВО має для цього необхідний потенціал. Крім того, учасники школи презентували свої університети і поділилися власним досвідом впровадження різноманітних проєктів.

«Участь у таких заходах є чудовою можливістю отримати знання і набути новий досвід у професійній діяльності. Для мене, як для спеціалістки Медіа-центру, важливим і цікавим було послухати про конкретні кейси від польських колег щодо представлення університету в інформаційному просторі. Як вони використовують соціальні мережі, як комунікують зі студентами та абітурієнтами, залучають їх до промоції закладу. Упевнена, що отримана інформація стане у нагоді мені та моїм колегам», - зазначила Юлія КОВАЛЬ.

Нагадаємо, що з Університетом ім. Адама Міцкевича укладено договір про багаторічне стратегічне партнерство, що передбачає активне співробітництво за більшістю основних напрямів міжнародної діяльності – спільні грантові проєкти, програми академічного обміну, програми подвійного дипломування, наукова співпраця тощо.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]