Дата публікації:
24 жовтня 2023
Кількість переглядів:
442
Поділитися:

24 жовтня у Києві відбувся освітній форум «Відбудова України через синергію університетів та територіальних громад», серед організаторів якого – Сумський державний університет як учасник Альянсу українських університетів.

Форум дав старт пілотному проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» за підтримки Фонду «Відродження».

Метою проєкту є вивчення потреб громад і шляхів їх вирішення через використання потенціалу університетів, а також формування навичок залучення міжнародної допомоги.

Ректори й експерти з Альянсу університетів, представники державного сектору, а також делегати територіальних громад, обраних для реалізації пілотного проєкту, обговорили засади майбутнього співробітництва, обмінялися думками, окреслили дієві механізми залучення експертизи освітніх закладів для потреб громад. Під час заходу університетами і громадами було урочисто підписано меморандум про співпрацю.

Обрані громади матимуть можливість провести комплексну оцінку своїх потреб та спільно з університетами підготувати  проєкти з розвитку, також зможуть підвищити кваліфікацію фахівців на місцях і налагодити співпрацю між громадами та експертами університетів.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША презентував багаторічний досвід плідної співпраці СумДУ з громадами Сумщини, підкреслив містоутворюючу роль університету і наміри щодо подальшого поглиблення зв'язків з територіальними громадами для їх відновлення та сталого розвитку.

Координатор діяльності СумДУ в Альянсі, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО зауважив, що даний проєкт є важливим прикладом напрацювань Альянсу українських університетів щодо залученням ресурсів міжнародних організацій.

Нагадаємо, що до Альянсу українських університетів разом з Сумським державним університетом входять Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ), Київська школа економіки (м. Київ), Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (м. Дніпро), Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне) і Український католицький університет (м. Львів).


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]