Дата публікації:
10 листопада 2023
Кількість переглядів:
499
Поділитися:

Почесне звання професору Вашингтонського державного університету (США) Діпрі ДЖХА було присвоєно рішенням вченої ради СумДУ на засіданні 9 листопада.

Пан Діпра– заступник декана з рівності та інклюзії – інклюзивної педагогіки Бізнес-Коледжу Карсона, науковий доцент за суміщенням посади в Школі управління готельно-ресторанним бізнесом й на кафедрі маркетингу та міжнародного бізнесу, науковий співробітник Міжнародного інституту бізнесу, стипендіат Програми Фулбрайт.

СумДУ разом з професором Діпрою ДЖХА стали першопрохідниками міжнародного колаборативного онлайн-навчання в Україні (COIL – Collaborative Online International Learning) у 2019 році. Від того часу програми таких міжнародних віртуальних академічних обмінів студентів і аспірантів, а також віртуальні програми професійного розвитку викладачів потужно впроваджуються у навчальному процесі СумДУ за різними спеціальностями. Як приклад, Глобальний віртуальний клас «Міжнародний бізнес та глобальне лідерство», який щосеместрово проводиться  спільно з кафедрою управління ім. О. Балацького ННІ БіЕМ. Цей проєкт є сталою формою співпраці між Сумським державним університетом і Вашингтонським державним університетом. Він надає можливості студентам обох університетів, із залученням інших партнерських університетів світу (зокрема з Колумбії, Нігерії, Маврикію, Косово, Грузії), вчитися у найкращих експертів та спікерів з усього світу, спілкуватись в одному віртуальному класі й набувати інтеркультурного досвіду у світі, у якому немає обмежень.

У своєму онлайн-зверненні професор Діпра ДЖХА подякував університету за присвоєння йому почесного звання, підкреслив, що для нього це дуже важливо, та відзначив символізм того, що звання «Почесний доктор СумДУ» він отримує в рік 75-річчя закладу.

 «СумДУ займає особливе місце в моєму серці. Вперше відвідавши вас у 2019 році я був вражений добротою та гостинністю, яку мені надали викладачі, студенти та всі, кого я зустрів. Від віртуальних занять за обміном, які розпочалися з професоркою Ганною Швіндіною і продовжуються до сьогодні з доценткою Тетяною Майбородою, до спільних презентацій на конференціях та програм розвитку викладачів – я відчуваю себе благословенним, що співпрацюю з СумДУ у багатьох напрямках. Найважливіше те, що наша співпраця допомагає нашим студентам в обох університетах вчитися разом, налагоджувати зв’язки один з одним і ставати прекрасними громадянами та глобально компетентними професіоналами.…. Сьогодні я знаю, що ви і ваша прекрасна країна переживаєте складні часи. Однак, спостерігаючи за Україною та її народом з відстані, я захоплююся вашою рішучістю та стійкістю, з якою ви продовжуєте рухатися вперед. Я молюся, щоб і це минуло. І коли Україна вийде з цього конфлікту кращою та сильнішою, я знаю, що СумДУ буде лідером у сфері знань та інновацій в Україні та за її межами»,  – зазначив професор Діпра.

Професор Діпра Джха є справжнім партнером і амбасадором СумДУ, завдяки якому університет постійно розширює мережу міжнародних партнерств і можливостей для студентів та викладачів, а його внесок у методологію впровадження програм  COIL є неймовірно цінним і як ніколи актуальним у час викликів сьогодення.

Колектив Сумського державного університету щиро вітає професора Діпру Джха у когорті почесних докторів нашого університету, висловлює глибоку вдячність за підтримку, що є особливо цінною в цей складний час, а також  сподівання на успішне продовження співпраці!

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]