Дата публікації:
01 грудня 2023
Кількість переглядів:
411
Поділитися:

Представники Сумського державного університету взяли участь у конференції «Суспільно орієнтоване навчання для відбудови України», що відбулась у межах проєкту ServU в Українському католицькому університеті з 28 до 30 листопада.

Конференція є частиною великого проєкту, який СумДУ реалізовує за програмою Європейського союзу Erasmus+ спільно з УКУ та НТУ «Дніпровська політехніка», а також з іноземними університетами KU Leuven (Бельгія), Università LUMSA (Італія), Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt (Німеччина).

Учасники від СумДУ – проректорка Інна ШКОЛЬНИК, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії та спортивної медицини Юрій АТАМАН та керівниця групи загальноорганізаційного забезпечення та міжнародного протоколу управління міжнародного співробітництва Ірина ЦЕГЕЛЬНІКОВА – разом з колегами обговорили перспективи розвитку суспільно орієнтованого навчання в Україні.

У перший день конференції відбулась презентація проєкту ServU. Планується, що він триватиме близько 3 років. Протягом цього часу також передбачена спільна робота з територіальними громадами.

Співпраця університетів та громад через суспільно орієнтоване навчання стала також темою панельної дискусії під час другого дня конференції. Зокрема, своїм досвідом впровадження проєкту поділились закордонні університети-партнери. У кожному з цих закладів освіти існують курси та програми для викладачів та студентів, які навчають та допомагають реалізовувати суспільно орієнтовані проєкти в громадах. Більшість таких проєктів передбачає роботу зі школами, благодійними організаціями, бізнесом, людьми в складних життєвих обставинах чи підлітками, які мають проблеми з законом. Багато з таких проєктів є міжнародними.

В останній день конференції українські університети поділились власними прикладами суспільно орієнтованих проєктів, а також озвучили бажання в межах проєкту ServU систематизувати свою діяльність по суспільно орієнтованому навчанню та напрацювати конкретні програми чи курси, які можна було б надалі використовувати для розвитку цього напрямку освіти.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]