Дата публікації:
05 лютого 2024
Кількість переглядів:
399
Поділитися:

Представниці кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету – завідувачка, докторка політичних наук Андріана КОСТЕНКО та фахівчиня Анна ЄВСЕЄВА у складі команди експерток проаналізували питання економічної безпеки для жінок.

Дослідженням було охоплено жительок 14-ти областей України.

«Аналіз показує, з якими зовнішніми та внутрішніми барʼєрами стикаються жінки в економічній сфері, а також описує фактори, що сприяють економічній безпеці жінок», – розповіла Андріана КОСТЕНКО.

Вона повідомила, що за результатами аналізу розроблено рекомендації до Кабінету Міністрів України, органів публічної влади, громадських і міжнародних організацій, зокрема, щодо підвищення економічної стійкості жінок, які мають на утриманні інших осіб, жінок, які мають статус ВПО, мешканок територіальних громад, які постраждали від збройної російської агресії, ветеранок, волонтерок, інших категорій.  

З повним звітом можна ознайомитися: https://wicc.net.ua/media/Analysis_of_ESRW.pdf

Дослідження «Аналіз економічної безпеки для жінок» стало можливим завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповідь на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда – Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики. 

Погляди, висловлені в цій презентації, належать авторкам і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]