Дата публікації:
18 березня 2024
Кількість переглядів:
390
Поділитися:

15 березня завершився форум студентських ідей «Sumy: Reinvent», організований громадською організацією «ЦУКР» спільно з Сумським державним університетом. Протягом п’яти днів команди учасників отримували корисний досвід та навички у сфері проєктного менеджменту.

Участь у заході взяли 20 команд, по 5 осіб у кожній. Вісім запрошених спікерів поділилися власним досвідом успішної реалізації ідей, що змінюють міста та країну, а команда менторів допомагала учасникам прокачати навички розробки проєктів і представити свої концепції змін якнайкраще.

В останній день форуму команди учасників презентували журі, до складу якого увійшли представники місцевого бізнесу, влади, громадських організацій та потенційні донори, власні інноваційні проєкти, спрямовані на підвищення рівня і комфортності життя мешканців міста Суми. Тематика презентованих проєктів була абсолютно різна – учасники пропонували ідеї з відновлення архітектурних пам’яток, організації дозвілля та культурного життя, вирішення актуальних соціальних питань. 

Учасників трійки команд-лідерів, що отримали найвищі бали, відзначено призами – електронними книгами. Група студентів, яка посіла перше місце, у квітні поїде на три дні до Івано-Франківська на стажування.

Перемогу здобув проєкт «Їжа за пластик». Учасники планують встановити в Сумах спеціальні автомати, які за пластикові пляшки видаватимуть корм безпритульним тваринам.

На другій сходинці – команда з проєктом Ocean з ідеєю створення мобільного простору для студентів, які генеруватимуть нові ініціативи. Приміщення планують облаштувати використаними меблями й декорувати речами, викинутими на смітник.

Учасники команди «Новий подих», які отримали «бронзу», мають намір організувати простір спілкування та дозвілля для літніх людей. Там проводитимуть заняття за інтересами, просвітницькі заходи, психологічні тренінги тощо.

 

«Форум студентських ідей став чудовою можливістю пропрацювати свої ідеї, дізнатися від професійних менторів, наскільки вони є реалістичними у сучасних умовах, а також зарядитися енергією від інших, вмотивованих змінити світ на краще, студентів. Ніщо так не надихає як успішні приклади кооперації та згуртованості громади довкола певної проблеми», – зазначив учасник форуму, студент СумДУ Захар Ювко.

«Я здобула дуже корисні знання. Усе це відбувалося у робочій, але дуже дружній атмосфері, за що я вдячна учасникам, організаторам та менторам. Також я відкрила для себе нові обличчя, таких же однодумців, із якими хочеться змінювати Україну на краще. І звісно, я отримала дозу натхнення та мотивації творити це життя тут і зараз. Адже коли 5 днів поспіль з тобою діляться досвідом, практичними навичками, величезною підтримкою, ти не можеш не повірити в себе та інших! За всі дні проведення форуму ніхто не опустив руки, навіть коли лунали вибухи і ми змушені були сидіти в укритті. Я впевнена, що після форуму в нашому місті втілиться не один проєкт», – наголосила Юлія Колодич, студентка СумДУ, представниця команди, що увійшла до трійки переможців.

Отже, форум продемонстрував, наскільки свідома й ініціативна молодь навчається в нашому міста. Креативні, талановиті й завзяті вони готові змінювати світ на краще.

СумДУ бажає молодим активним змінотворцям триматися визначеного курсу, продукувати та реалізовувати нові ідеї, отримувати необхідну підтримку й вірити у власні сили.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]