Дата публікації:
27 березня 2024
Кількість переглядів:
690
Поділитися:

Під час робочої поїздки на Сумщину 27 березня Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні», що відбулась на базі Сумського державного університету, та провів зустріч з місцевими товаровиробниками.

«Перш за все, хотів би подякувати за цю можливість зустрітися з бізнесом, з підприємцями в цій дуже відомій частині нашої освітньої інфраструктури – в СумДУ. Мені дуже приємно, пане ректоре, дуже приємно, що ви нас приймаєте сьогодні», – сказав Президент.

Ректор Василь КАРПУША ознайомив Главу держави зі здобутками університету в науковій діяльності, продемонстрував новітні наукові розробки, зокрема й створені на замовлення підприємств, установ та організацій різної форми власності, що є свідченням налагоджених партнерських зв’язків між академічною спільнотою та товаровиробниками і підтвердженням, що СумДУ – це потужний науково-освітній центр.

Також  Володимир Зеленський поспілкувався зі студентами СумДУ – молодою інтелектуальною елітою України. Президент зазначив, що творцями інновацій є передусім молодь. Він подякував представникам університетської студентської спільноти за те, що вони попри військову агресію залишаються в Україні та здобувають тут вищу освіту.

«Прогрес народжується молодими. А досвід приходить пізніше. Хотів би подякувати, що ви зараз в Україні, що ви тут навчаєтеся, допомагаєте. Це віра в те, що наші героїчні військові захищають не лише землю, а захищають життя. Це земля, на якій живуть люди. А ви – дуже важливі люди, бо ви – майбутнє», – зазначив Володимир Зеленський.

Студенти цікавилися, зокрема, політикою держави щодо повернення на батьківщину незаконно депортованих Росією українських дітей, можливостями виїзду до закордонних університетів за програмами академічної мобільності, ймовірними змінами до освітнього законодавства, станом народжуваності в Україні і мотиваційними заходами для запобігання демографічним ризикам.

Для підвищення народжуваності в умовах війни, на думку Володимира Зеленського, насамперед важливі питання безпеки. Тому необхідно, щоб заклади освіти мали облаштовані укриття, а регіон був забезпечений сучасними системами захисту.

«Обовʼязково зробимо все для того, щоб Україна жила, щоб молодь мала можливість жити і розвиватися в Україні», – підсумував Президент.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]