Дата публікації:
09 квітня 2024
Кількість переглядів:
423
Поділитися:

2-5 квітня у Національному університеті водного господарства та природокористування відбулась школа для адміністраторів від Альянсу українських університетів на тему «Екосистема грантової діяльності». Майже три десятки представників закладів вищої освіти протягом чотирьох днів покращували свої навички залучення й реалізації грантів для закладів вищої освіти, обмінювались досвідом, напрацьовували найкращі рішення для подальшої спільної роботи в межах Альянсу.

Сумський державний університет представила спільна команда Управління міжнародного співробітництва та Медіа-центру.

«Школа «Екосистема грантової діяльності» об’єднала партнерів Альянсу українських університетів у прагненні створити мережу експертів з грантрайтингу, управління та адміністрування міжнародних грантових проєктів. Сучасні формати роботи, захопливі обговорення і, найважливіше, відкритий обмін кращими практиками підготовки і реалізації міжнародних грантових проєктів – саме так ми розбудовуємо нашу мережу професіоналів для подальшої ефективної співпраці»,– зазначив Костянтин КИРИЧЕНКО, начальник управління міжнародного співробітництва СумДУ.

У межах школи учасники обговорили грантові проєкти на усіх етапах: від формування заявок до адміністрування та аудиту. Окремо говорили про правові, фінансові та комунікаційні аспекти роботи з проєктами. Під час третього дня навчань до школи долучився також колега з Ірландії David QUIN, який розповів про свій досвід участі в альянсах європейських університетів. Водночас в межах заходу відбувся воркшоп «Використання АІ моделей у підготовці грантових пропозицій», де присутні змогли почути про грамотну роботу з штучним інтелектом.

«Надійна юридична підтримка грантових проєктів: від перевірки оформлення проєктної заявки до підписання всіх необхідних додатків та звітів, дозволить впевнено пройти цей непростий шлях. Школа Альянсу українських університетів стала чудовою можливістю обговорити в офлайн-режимі з юристами особливості правової допомоги у підготовці проєктної заявки, матриці проєктних ризиків, проєктного кошторису, юридичного супроводу укладення договору про надання гранту та законодавчі перепони на цьому етапі, визначити проблемні кейси правового супроводу реалізації грантового проєкту та шляхи їх вирішення, а також необхідність юридичної підтримки на етапі складання звітності за результатами реалізації проєкту університетами-учасниками Альянсу», – поділилась враженнями про роботу школи Ірина ТОВСТОКОР, фахівець групи супроводження грантових програм управління міжнародного співробітництва СумДУ.

До відома. Школа проводиться Альянсом українських університетів, до якого входить шість закладів вищої освіти – Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ), Київська школа економіки (м. Київ), Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (м. Дніпро), Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне), Сумський державний університет (м. Суми) і Український католицький університет (м. Львів).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]