Дата публікації:
03 квітня 2012
Кількість переглядів:
893
Поділитися:

Доцент кафедри комп'ютерних наук секції інформаційних технологій проектування Віра Шендрик взяла участь у науковому семінарі “How Green is Green: Challenges and Solutions of Green Technologies”, який відбувся в місті Торонто (Канада).

Цей семінар зібрав фахівців, які працюють у високотехнологічних індустріальних компаніях, науковців, що виконують дослідження для промисловості, а також представників уряду провінції Онтаріо для обговорення трьох основних питань:

  1. Корпоративне управління довгостроковими стратегіями, що можуть запобігти зміні клімату, та програмами в енергетиці за допомогою  інноваційних ІТ-рішень і послуг у секторі інформаційно-комп'ютерних технологій для великомасштабних проектів видобутку нафти і газу як додатку до комунальних бізнес-послуг.

  2. Передові наукові дослідження з екологічно чистої та відновлюваної енергії, зокрема з технології використання сонячної енергії, вітряних турбін, сонячних та гібридних геотермальних систем.

  3. Програми і заходи, прийняті урядом провінції Онтаріо для просування і реалізації екологічночистих рішень, як підгрунття для потенційних партнерських відносин між промисловостю провінції Онтаріо та університетами в розробленніекологічно чистих технологій.

Крім того, на семінарі  розглянуто один із способів "зеленого" розподілу енергії та її раціонального  використання із залученням технології SmartGrid.

Студенти та співробітники Сумського державного університету можуть ознайомитися із зазначеною технологією, взявши участь у щорічній міжнародній науковій конференції "MOPTA-2012" (Моделювання та оптимізація: теорія та застосування). Цього року конференція проводитиметься кафедрою промислової та системної інженерії Університету Ліхай(штат Пенсільванія, США) (Industrial and Systems Engineering Department at Lehigh University) з 30 липня до 1 серпня. У рамках роботи конференції оголошено конкурс студентських робіт “AIMMS-MOPTA Optimization Modeling Competition 2012”. До участі вконкурсі запрошуються студентські командиу складіне більше трьох студентівна чолі з магістром чи аспірантом. Рекомендовано створювати міждисциплінарні команди за участю студентів –представників різних спеціалізацій. Конференція, як і студентський конкурс, є міжнародними, тому братиучасть у них може команда з будь-якої країни світу. Офіційною мовою конкурсу є англійська.

Конкурс проходитиме в три етапи. На першому етапі, після реєстрації у конкурсі, команда отримає опис проблеми, яку потрібно вирішити, використовуючи інструментарій та програмне забезпечення AIMMS.

Вирішення проблеми маєбути представлене  втакому вигляді:

  • реалізація моделі вAIMMS, включаючи графічний інтерфейс користувача, забезпечення користувачеві можливості  графічного та текстового виводу результатів;

  • забезпечення роботи моделі для заданого набору даних, а також для будь-яких наборів данних, які можуть бути введені;

  • підготовка доповіді на 10–15 сторінокз наведенням опису розробленої моделі (у математичній постановці) та рекомендаційщодоїї подальшого використання, аналіз отриманих результатів.

Жюрі, до складу якого входитимуть представники оргкомітету конференції та компанії Paragon Technology (розробника AIMMS), оцінюватиме надані командами матеріали, забезпечуватиме зворотній зв'язок з командами, проводитиме відбір фіналістів додругогоетапуконкурсу для захисту своїх робіт на спеціальній сесії конференції MOPTA-2012, присвяченій конкурсу.

На другому етапі буде організовано  дискусію, у ході якої фіналісти зможуть отримати рекомендації щодо покращення своїх моделей та рішень. Остаточне оцінювання конкурсних робіт з урахуванням оцінки якості запропонованих моделей, упровадження результатів, доповідей та відповідей на питання буде здійснено після виступу представників команд.

Кожна команда-фіналіст отримає безкоштовну реєстрацію для участі взаключній конференції, а переможець  буде нагороджений грошовим призом ($600 США).

Срок реєстрації на конференцію – 31 травня 2012 року.

Детальну інформацію про конференцію та умови проведення конкурсу можна отримати на сайті.

  Відділ інформаційно-рекламної діяльності

               

  • Науковці СумДУ опановують інноваційні технології США
  • Науковці СумДУ опановують інноваційні технології США
  • Науковці СумДУ опановують інноваційні технології США

   

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]