Дата публікації:
21 травня 2012
Кількість переглядів:
1434
Поділитися:

Викладачі і студенти кафедри журналістики та філології Сумського державного університету активно долучилися до організації та проведення конференції «Образ и судьба «чеховского  интеллигента»  в мировой литературе XIX- XXIвв.». Захід зібрав поціновувачів творчості Антона Чехова не тільки з багатьох міст України, а й з Росії, Казахстану та США.

Відкривали конференцію почесний  голова Всеукраїнської громадської організації «Чеховское общество» Юрій Єхануров, начальник управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник  та заступник голови облдержадміністрації Сергій Грицай. Вони одноголосно зазначили, що головним питанням на сьогодні є реконструкція будинку-музею Антона Чехова у садибі Линтварьових та залучення до цього інвесторів, меценатів, а також усіх поціновувачів творчості видатного драматурга.

У ході конференції СумДУ отримав у подарунок від директора Інституту російської мови і літератури Миколи Гоголя Української Академії русистики Володимира Звиняцьковського книгу «Аксиография Чехова».

«В человеке должно быть все прекрасно: и лицо, и одежда, и душа, и мысли», – цей вислів Антона Чехова  з п’єси «Дядя Ваня» став головним гаслом конференції. Отож, учасникам конференції та просто усім поціновувачам творчості видатного прозаїка, драматурга є до чого прагнути, бо, як відомо, досконалість не має меж.

Наталка Фоміна, ЖТ-02

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]