Дата публікації:
21 травня 2012
Кількість переглядів:
1319
Поділитися:

18 травня ректор СумДУ Анатолій Васильєв і наукова еліта університету відвідали обласну філармонію, де відбулися урочистості з нагоди Дня науки.

«День науки – наше професійне свято. СумДУ – науково-освітянська установа, де навчальний процес поєднаний із потужним кадровим складом: вісімдесят докторів наук і п’ятсот  кандидатів. Без науки не було б такого висококваліфікованого викладацького складу. За показниками 2011 року – ми на першій сходинці серед класичних університетів, у десятці – серед вищих навчальних закладів України, переможці багатьох міжнародних ґрантів», – зазначив Анатолій Васильєв.

Вищі навчальні заклади області формують гідну наукову зміну, виховують той потенціал, що запроваджуватиме інноваційні технології та втілюватиме наукові ідеї. Перший заступник начальника управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Ігор Козолуп наголосив: «Сумська область посідає одне з перших місць за показниками розвитку наукової діяльності, адже має власні галузеві наукові інститути. Так, зразковим прикладом є потужна наукова база Сумського державного університету, науковці якого постійно долучаються до новітніх розробок, чим забезпечують високий рейтинг університету й регіону. Своїм прикладом СумДУ довів, що виробництвом можна і треба стимулювати наукову діяльність».

За високі наукові досягнення, високий професіоналізм і заслуги в реалізації національної політики в галузі освіти найкращих науковців області відзначили Грамотами голови облдержадміністрації. Серед них – і працівники Сумського державного університету: декан факультету Технічних систем та енергоефективних технологій Олександр Гусак і завідувач кафедри наноелектроніки Олександр Погребняк.

Вітаємо науковців СумДУ та бажаємо їм подальших наукових здобутків на благо рідної Батьківщини!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]