Дата публікації:
21 травня 2012
Кількість переглядів:
851
Поділитися:

Шестеро студентів Сумського державного університету взяли участь у роботі V Молодіжного форуму Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука, що відбувся 12–14 травня в Києві.

Упродовж трьох днів студенти СумДУ – Євген Дубовик, Аліна Лавриненко, Микола Назаров, Іван Ващук, Артем Дем’яненко та Альона Сергієнко – разом із іншими учасниками та гостями Форуму спробували відповісти на питання,якою буде освіта майбутнього та що потрібно вивчати в нестабільному світі. Стипендіати намагалися спрогнозувати найважливіші зміни в різних сферах життя, які відбудуться в наступні 30 років, а також охарактеризувати основні загрози, які стоять перед людством,та підготувати оптимальний план дій для нового покоління.

«Творити» майбутнє учасники почали з першого ж дня, присвячуючи час командотворчим та проектним тренінгам. Згуртування молоді відбувалосьу формі різноманітних ігор – «катання на тачанках», малювання тематичного графіті, танцювальногоконкурсу. Увечері на всіх чекала запальна дискотека. На другий день форуму «How to Create Tomorrow» учасники створювали та презентували соціальні проекти відповідно до обраного сектору: наука і освіта, громадянське суспільство, культура, спорт, проектна діяльність, здоров’я, освіта, екологія, захист прав людини тощо.

Особливе враження та захват у студентів викликали лекції партнера Інституту стратегій «Inspira» Павла Шеремета, ректора Московської школи управління "СКОЛКОВО" Андрія Волкова, Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Швеції в Україні пана Стефана Гуллгрена. Спеціальним гостем цьогорічного Форуму став засновник Wikipedia, ідеолог концепції Wiki та член Опікунської ради Фонду Wikimedia Джиммі Вейлз (Jimmy Wales), який на запрошення Фонду Віктора Пінчука вперше відвідав Україну.

Своїми враженнями від лекцій поділився студент СумДУ Микола Назаров: «Запам'ятався заклик бізнес-тренера Павла Шеремета, який сформулював три закони успіху: нічого не очікуй, нікого не звинувачуй, роби щось. Справді, наше Завтра неможливе без сьогодні, а отже,заради нього варто попрацювати».

Соціальними проектами-переможцями, які отримають повноцінну фінансову допомогу та організаційну підтримку від фонду Віктора Пінчука, за рішенням журі, стали:

  • «Дворові ігри.UA» . Його мета – «відірвати дітей» від комп’ютерів, відновити між ними живе спілкування та спонукати до активного способу життя;

  • «Open your rights» – спрямований на інформування студентів про їхніправата обов'язки, підвищення правової та економічної обізнаності серед студентів;

  •  «Перезавантаження».  Його мета – проведення тренінгів із соціальної адаптації для вихованців дитячих колоній;

  • «Тудос» (Талановиті Українські Діти Обдаровані Спортивно) – спрямований на пошук спортивних здібностей у дітей – вихованців  шкіл-інтернатів та розвиток їхнього фізичного потенціалу через спортивні професійні організації;

  • «Крапля Надії».Його мета –агітувати молодь здавати донорську кров у центри прийому та переливання крові.

 Окремо членами журі також були відзначені проекти: "Домбра дітям" та "Просто Разом".

 В останній день Форуму своїм досвідом та історіями успіху зі стипендіатами поділилисяспеціально запрошені гості: директор телегрупи «Star Light Media» Олександр Богуцький, українська письменниця та співачка Ірена Карпа, генеральний директор радіостанції «Русское Радио Украина» Сергій Кузин, керівник аналітичного підрозділу агрохолдингу «Мрія» Сергій Курбатов, генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital (Україна), ресторатор Маргарита Сичкар, глава українського офісу Google Дмитро Шоломко, співзасновник та головний виконавчий директор Horizon Capital Наталя Яресько.

15 травня, перш ніж покинути Київ, стипендіати відвідали виставку Аніша Капура в Pinchuk Art Centre та прослухали лекцію «Як інтернет змінює майбутнє» засновника Wikipedia Джиммі Вейлза.

Нагадаємо, що одними із головних завданьМолодіжного форуму «Завтра.UA» є створення мережі соціально відповідальної молоді, яка об’єднує найкращих студентів України, стимулювання їх громадської активності та залучення талановитих молодих українців до соціальних ініціатив, спрямованих на розвиток країни та суспільства. Цьогоріч за результатами трьох етапів конкурсу з 1859 кандидатів з понад 100 вищих навчальних закладів 4-го рівня акредитації з усіх регіонів України відібрано понад 300 найкращих студентів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

               

  • Студенти СумДУ творять майбутнє разом із «Завтра.UA»
  • Студенти СумДУ творять майбутнє разом із «Завтра.UA»
  • Студенти СумДУ творять майбутнє разом із «Завтра.UA»

   

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]