Дата публікації:
22 травня 2012
Кількість переглядів:
1405
Поділитися:

Сумський державний університет став співорганізатором проведення у Сумах цьогорічного Дня Європи. У цей день кожен бажаючий мав можливість «пройти експрес-тур» по країнах Європейського Союзу, більше дізнатися про культуру, традиції, звичаї та національну кухню євро держав.

19 травня Суми були насичені особливою атмосферою. Традиційно свято розпочалося з «Європейського параду» від площі Незалежності до Театральної, де і відбулось урочисте відкриття. Функціонування «Європейського містечка» чи не найцікавіша частина масштабного заходу. Кожен із євроклубів університетів та шкіл Сумської області представляли європейську країну, її культурні та географічні особливості, національних героїв тощо.

 Євроклуб СумДУ у цьому році представляв Португалію. Всі бажаючі брали участь у різноманітних конкурсах і акціях, розгадували кросворди про особливості культури і традицій країни, брали участь у майстер-класі португальських танців та мали можливість взяти автограф у португальського футболіста Кріштіану Роналду.

«Подорожуючи» країнами Європейського Союзу всі охочі мали можливість побувати на уроці в Школі європейських мов, яка заохочувала присутніх лозунгом: «Вивчіть іноземну мову  сьогодні». Заздалегідь зареєстровані учні спілкувалися з вчителями-волонтерами англійською, словенською, французькою та італійською мовами. Своєрідну школу для сумчан в День Європи підготувала організація Центр європейських ініціатив, діяльність якої спрямована на реформування України у відповідності до європейських стандартів, впровадження демократичних цінностей та розвитку громадянського суспільства.

Паралельно з роботою наметів Європейського кварталу для учасників заходу пройшов обласний фестиваль дитячої хорової музики "Співаймо разом".

Лідія Баркова, ЖТ-91

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]