Дата публікації:
27 червня 2012
Кількість переглядів:
544
Поділитися:

Сьогодні друга вища освіта – не лише другий диплом, а й якісно новий рівень особистості. У Європі вона вже стала традиційною, у той час як більшість українців розмірковують над такою можливістю.

Уявіть собі підприємця, менеджера компанії чи посадовця, який вирішив підвищити фахову кваліфікацію. Ефективний шлях зробити це – здобути другу (чи третю, четверту і так далі) освіту, яка тісно пов’язана з діяльністю управлінця. Як правило, це економіка, фінанси, право і менеджмент. Причому директорові-абітурієнту не обов’язково поступати до університетів Кембріджа, Гарварда чи Каліфорнійського. Провідні вітчизняні ВНЗ дають другу освіту, яка за якістю часто не поступається закордонній. Наприклад, пропонують навчання за программами МБА (магістр бізнес-адміністрування), спеціалізовані магістерські програми, вивчення іноземних мов тощо.

Причому спеціальності так званої другої вищої освіти відносяться до категорії «специфічних» і мають характер «унікальності». У Сумському державному університеті їх – 10, серед них:

«Якість, стандартизація та сертифікація»,

«Інтелектуальна власність»,

«Управління інноваційною діяльністю»,

«Управління фінансово-економічною безпекою»,

«Бізнес-адміністрування»,

«Економіка довкілля та природних ресурсів»,

Адміністративний менеджмент»,

«Медіакомунікації»,

«Державна служба»,

«Управління проектами».

Прийом заяв і документів – з 11 червня по 11 липня 2012 року.

Щодо причин, навіщо людині, успішній в бізнесі чи державному управлінні, ще одна вища освіта Народний депутат України, радник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Сергій Баранов-Мохорт називає: «Причини можуть бути які завгодно: від бажання зробити свій бізнес успішнішим до особистих амбіцій. Досить типова ситуація: вітчизняні підприємці чи менеджери колись отримали вищу освіту, але за спеціальністю, не зовсім дотичною до поточної роботи. А час нестоїть на місці: ринки розвиваються, вимоги у сфері державної служби зростають, конкуренція стає щільнішою. Це підвищує планку професійної підготовки кожного окремого банкіра, бізнесмена, менеджера, посадовця тощо. Зрештою, вони приходять до висновку, що треба вчитися далі. І це, доречі, не лише право чи економіка. Знаю приклади, як успішні люди вчаться на психологів, соціологів і навіть на природничих напрямах».

 Змінюйте своє життя на краще!

Юрій Зущик, «Освіта України»
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]