Дата публікації:
19 жовтня 2012
Кількість переглядів:
660
Поділитися:

18 жовтня Вчена рада Сумського державного університету розглядала питання вдосконалення механізмів організації та обліку фінансово-економічної діяльності, обговорила заходи щодо забезпечення стабільного фінансового стану навчального закладу, зокрема через розвиток системи надання структурними підрозділами додаткових платних послуг із підвищення кваліфікації, медичного обслуговування, виробничої спрямованості тощо. Також увага Вченої ради була зосереджена на якості підготовки фахівців на юридичному факультеті.

За словами проректора СумДУ Володимира Касьяненка, на сьогодні фінансовий стан університету стабільний, відсутня будь-яка заборгованість по заробітній платі, комунальним платежам, стипендії, індексації, працює система матеріального стимулювання, субрахунків, щомісячних премій: «Цього року університет успішно завершив будівництво та здав в експлуатацію новий навчально-науковий корпус, обладнаний в повному обсязі меблями, комп’ютерним і телекомунікаційним обладнанням – всім необхідним для якісного навчального процесу». При цьому університет не повинен зупинятися в своєму розвитку, в оновленні матеріальної бази, забезпеченні комп’ютерною технікою та іншим обладнанням тощо, адже тільки фінансово спроможний вищий навчальний заклад здатний забезпечити належний рівень навчання студентів та праці співробітників.

«Проте кризові явища в економіці держави посилюються, тому університет не може в необхідному обсязі виконувати програму свого розвитку. Якщо сьогодні ми не вживатимемо певних заходів, доведеться згорнути значну її частину», – зазначив проректор. Для цього в університеті продовжується комплексне впровадження системи субрахунків, яка постійно модернізується та показує свою ефективність. Ще однією із складових забезпечення фінансової стабільності університету – максимальна ефективність кожного напряму діяльності вишу.

Презентуючи якість підготовки фахівців на юридичному факультеті, декан Анатолій Куліш зауважив, що сьогодні вітчизняний ринок праці не переобтяжений юристами: «У США на одну тисячу громадян – 34 юристи, у Німеччині – 17, Японії – 14, а в Україні – лише три». Саме тому, в Сумському державному університеті здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями «Правознавство» (бакалавр, спеціаліст, магістр) та «Управління фінансово-економічною безпекою» (магістр), відкрита постійно діюча аспірантура.

Студенти-юристи ­– володарі численних призових місць на Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, автори сотень статей і тез доповідей. Для підготовки висококваліфікованих та конкурентоспроможних юристів викладачі факультету вивчають зарубіжний досвід у галузі права в Словачиині, Угорщині, Великобританії, Російській Федерації. За словами декана, випускник факультету повинен мати високий рівень знань вітчизняного та міжнародного законодавства, юридичних навичок, умінь, володіти кількома іноземними мовами, використовувати сучасні інформаційні технології, бути інтелігентним, порядним, мати високий рівень культури.

На сьогодні випускники юридичного факультету вже працюють в Генеральній прокуратурі, державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування, слідчих відділах міліції, судах тощо.  «Факультет зробить все, щоб і в подальшому про юристів Сумського державного університету говорили як про фахівців-професіоналів високого ґатунку», - запевнив Анатолій Куліш.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]