Дата публікації:
18 грудня 2012
Кількість переглядів:
723
Поділитися:

Аспірантка, фахівець кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій, співробітник Центру підтримки сім’ї Сумського державного університету   Юлія Савельєва стала учасницею першої Всесвітньої конференції з грудного вигодовування у Делі (Індія) та була єдиним представником із України.

Організатори зустрічі ­– учасники Глобальної ініціативи з грудного вигодовування для виживання дитини (GBIC) за підтримки всесвітніх лідерів у боротьбі за права жінок, дітей та сімей. Своїм заходом вони закликали світову спільному звернути увагу на те, що малюки потребують маминого молока, а не штучно виробленого («Babies Need Mom-made, Not Man-made»).

 До заходу приєдналося понад 700 представників із 80 країн світу. Учасники конференції підкреслили необхідність підтримки та заохочування жінок вигодовувати малюків грудним молоком. На їхню думку, подібна практика дозволить країнам виконати Цілі розвитку тисячоліття ООН (Millennium Development Goals), а саме – скоротити дитячу та материнську смертність.

У рамках конференції представники Всесвітньої організації охорони здоров’я та Дитячого Фонду ООН запропонували дотримання наступних принципів грудного вигодовування:

  • грудне вигодовування протягом першої години після народження дитини;

  • виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців життя;

  • введення прикорму з 6-ти місяців паралельно з продовженням грудного вигодовування.

«Індустрія дитячого харчування – найбільший конкурент грудного вигодовування малят. Її продукція формує та підтримує невпевненість молодих матерів у здатності вигодувати свого малюка самостійно. Тому я переконана, що всім нам потрібно створити умови, за яких жоден малюк і мама не будуть позбавлені переваг грудного вигодовування. Свій вклад у досягнення цієї мети робить і наша ініціатива «СумДУ – заклад, дружній до сім’ї», – зауважила Юлія Савельєва.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]