Дата публікації:
12 березня 2013
Кількість переглядів:
701
Поділитися:

11 березня з нагоди 199-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка у приміщенні Перекладацького центру СумДУ аспіранти кафедри теорії та практики перекладу презентували фотоальбом «Пам’ятники Кобзареві в різних країнах» та альманах перекладів віршів Тараса Шевченка англійською мовою. Під час заходу відбулося скайп-включення з Канади.

У рамках дискусії щодо святкування 200-річного ювілею з дня народження Кобзаря наступного року студенти-перекладачі СумДУ презентували проект «Молодь світу читає Кобзаря». Завідувач кафедри германської філології Ірина Кобякова запропонувала експонувати власні світлини з України, Росії, Литви та Канади, пов’язані з Тарасом Шевченком. Ініціативу поповнити фотовиставку вже підхопили учні шкіл Білопільщини – майбутні перекладачі.

Передбачається, що під час свята студенти, вбрані у національний одяг, декламуватимуть вірші Кобзаря та їх переклади англійською мовою. Таку ідею висловила викладач кафедри германської філології Владислава Куліш.

«Сподіваємося, проект вийде масштабним і до нього долучаться не лише жителі області, а й українські громади з різних країн», – зазначила доцент Наталя Таценко.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]