Дата публікації:
14 березня 2013
Кількість переглядів:
884
Поділитися:

13 березня студенти СумДУ долучилися до VІ етапу Всеукраїнського проекту «Я можу врятувати життя!», який передбачає проведення інтерактивних лекцій та практичних занять із демонстрацією основних прийомів надання невідкладної домедичної допомоги.

Під час навчальної програми студенти поліпшили теоретичні знання, познайомилися з базовим алгоритмом дій в екстреній ситуації, навчилися проводити серцево-легеневу реанімацію, зупиняти кровотечу, накладати джгути та пов’язки тощо.

В екстреній ситуації кожна згаяна хвилина може коштувати людині життя. Тож саме від якості та оперативності домедичної допомоги іноді залежить успішність усієї рятувальної операції. «Якщо 20% населення вмітимуть надавати домедичну допомогу, то у разі необхідності щонайменше одна людина зможе вчасно допомогти потерпілому», – наголосили експерти Всеукраїнських громадських організацій «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» та «Український фонд «Здоров’я»».

Наприкінці практичних занять  всі студенти отримали сертифікати про проходження навчального курсу з надання першої невідкладної допомоги. 15 березня кращі представники СумДУ змагатимуться з іншими навчальними закладами Сумщини з надання домедичної допомоги.

Нагадаємо, що згідно з Законом України «Про екстрену медичну допомогу», що набрав чинності з 1 січня цього року, уразі виявлення людини у невідкладному стані за відсутності медичних працівників на місці події громадянин України або будь-яка інша особа зобов’язані негайно викликати «швидку» та надати виявленій людині у невідкладному стані необхідну домедичну допомогу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]