Дата публікації:
18 травня 2011
Кількість переглядів:
4154
Поділитися:

Ні для кого не секрет, що волонтери СумДУ вже встигли  зробити чимало добрих справ. Неодноразові виїзди до дитячих будинків, збір коштів на лікування хворих дітей, організація масових суботників та участь у заходах щодо впорядкування берегів річок – така різнопланова діяльність цього загону. Але й на цьому перелік не завершується.

У рамках комплексної програми «СумДУ – сумчанам» 12 травня волонтери СумДУ відвідали Сумський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці. Концертна програма була привсячена не лише річниці Великої Перемоги, а й  Всесвітньому дню медичної сестри, який відзначається саме цього травня.

Такі «святкові» дні бувають у ветеранів лише кілька разів на рік. Вони не обмежені у догляді і спілкуванні, мають можливість дивитися телебачення, читати пресу і літературу, але людям не вистачає теплих зустрічей. Тому навіть до початку концерту мешканці пансіонату запитували, коли волонтери завітають до них.

Подібні відчуття виникли у багатьох студентів-волонтерів СумДУ, а тому не лише з любов'ю, а і з великою шаною виконувалися пісні і танці для сивочолих глядачів. Мелодії пісень та слова воєнної тематики холодили душу, відлунювали в кожному серці. Разом і плакали, і раділи, і аплодували, співали і навіть підтанцьовували. Великою дружньою юрбою підспівували «Катюшу» та інші пісні під мелодійні звуки баяну. І були сльози... У когось від трагічних спогадів, а у когось від жахливих описів подій війни, а можливо –  зворушливих виступів артистів.

Також концерт містив окремі номери, присвячені медичним працівникам, котрі сиділи в залі.  Кому ж як не їм знати, що таке турбота і допомога,  що значить, коли хтось довіряє тобі своє життя і здоров'я. На думку волонтерів СумДУ: ці люди  також заслуговують на особливу подяку.

Немає більшого задоволення, ніж бачити усміхнені обличчя глядачів після подібних концертів, чути слова вдячності за подароване свято і приймати запрошення на подальші зустрічі. Хочеться знову й знову повертатися і дарувати людям частинку свого тепла. І не важливо, хто серед глядачів: діти чи  дорослі, хворі чи просто одинокі – всім навколо потрібне розуміння і підтримка. Важливо, щоб це усвідомив кожен.

Зоя Рой,
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]