Дата публікації:
23 квітня 2013
Кількість переглядів:
1045
Поділитися:

22 квітня талановиті студенти Сумського державного університету продемонстрували свої творчі здібності на обласному фестивалі молодіжної творчості «Студентська весна». Поряд із колективами вищих навчальних закладів Сум і Глухова СумДУ представив вокальні, хореографічні, поетичні та гумористичні номери.

Найпершим заполонив сцену своїм оксамитовим голосом Сергій Пономаренко, який виконав російський варіант вокального твору «Lunatu» Алесандро Сафіна. Анастасія Сюхіна поділилася історією невзаємного кохання у віршах. Зізналася у своїх почуттях і Анастасія Чернецька. Її емоційна пісня у поєднанні з чуттєвим танцювальним дуетом занурили глядачів у атмосферу романтики. Про нездоланну силу жіночої любові йшлося й у поезії Анастасії Валько. Поворожити на судженого присутніх дівчат запросив театр танцю «Феєрія» (керівник – Світлана Бондаренко).

Гарного настрою додали вокалістки: артистична Вікторія Ковтун із українською народною піснею «А я чорнява» та харизматична Ірина Скляр із композицією «Желтые ботинки». Про студентське життя розповіли представники команди КВН «Екс-гумфак». Вони втілили образи сумлінного та нестаранного студентів, суворого викладача, буфетницю та мешканця студентського гуртожитку.

Іноземний студент із Іраку Діа Шамран продемонстрував майстерність гри на синтезаторі. У його мелодії вчувалися східні, а часом і українські мотиви. Інтернаціональну естафету перейняли Анна Карпенко та Ізабель Чікоті. Вони заспівали англійською «Russian rulete».

У композиції «Чарівна скрипка» Альона Василега, Тетяна Дорошенко та Поліна Гречишкина розкрили красу національної пісенної лірики. А жіночий вокальний ансамбль нагадав про довгоочікувані літні канікули та запросив публіку у подорож до моря. Завершив конкурсну програму СумДУ ансамбль бального танцю (керівник – Ольга Гараніна). Разом із танцівниками глядачі завітали до латинського кварталу.

За підсумками другого відбіркового туру журі у складі представників Сумської облдержадміністрації, викладачів Сумського вищого училища мистецтв і культури імені Д.С. Бортнянського та студентських лідерів визначилo найкращих. Ними стали:

  • Вікторія Ковтун – перемога в номінації «Народний вокал (соло)»;

  • команда КВН «Екс-гумфак» – перемога в номінації «Театральне мистецтво (стем)»;

  • Ансамбль бального танцю СумДУ – перемога в номінації «Класична хореографія»;

  • Ірина Скляр – перемога в номінації «Естрадний вокал (соло)»;

  • Жіночий вокальний ансамбль СумДУ – перемога в номінації «Естрадний вокал (ансамблі)»;

  • Анна Карпенко та Ізабель Чікоті – друге місце в номінації «Естрадний вокал (малі форми)»;

  • Діа Шамран – друге місце в номінації «Інструментальна музика».

Окрім того, студенти СумДУ відзначилися в номінації «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво». Альона Іваницька здобула перемогу, Олександр Михайлик посів друге місце, а Ольга Оприско стала третьою.

Грамоту організаторів отримали художній керівник культурно-мистецького центру СумДУ Ольга Бондаренко. Подяками нагороджені ректор Анатолій Васильєв та колектив Сумського державного університету.

Переможці фестивалю візьмуть участь у гала-концерті обласного фестивалю молодіжної творчості «Студентська весна», що відбудеться 17 травня.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]