Дата публікації:
24 квітня 2013
Кількість переглядів:
698
Поділитися:

У відповідь на звернення Сумської облдержадміністрації студентки спеціальності «Переклад» Ольга Бикова та Анастасія Васильєва під керівництвом старшого викладача кафедри германської філології Світлани Єрмоленко працювали синхронними перекладачами для представників гуманітарного конвою зі Швейцарії «Help-Point Sumy».

Ольга та Анастасія допомогли швейцарцям відвідати футбольний матч на стадіоні «Ювілейний». Також вони  розповідали про Україну, особливості національного менталітету, дискутували щодо систем освіти в Україні та Швейцарії, розвитку демократії в різних країнах тощо. Під час прогулянки містом студентки перекладали гостям німецькою розповідь екскурсовода про пам’ятки історії та культури Сум, його визначних осіб, українські традиції та звичаї. Іноземну групу зацікавила духовна спадщина Сум, тож разом із сумчанками вони відвідали Воскресенський та Спасо-Преображенський собори. Окрім того, делегація завітала до краєзнавчого музею, ознайомилася з відділом, присвяченим Великій Вітчизняній війні.

«У спілкуванні з носіями мови ми мали чудову нагоду отримати мовну практику та дізнатися більше про далеку країну з перших вуст. Ця подія залишиться в пам’яті надовго. Тепер ми ще більше впевнені у правильності обраної професії, адже бути перекладачем – дуже цікаво!», – поділилася враженнями Ольга Бикова.

На знак вдячності за багаторічну співпрацю та допомогу президент благодійного об’єднання «Help-Point Sumy» Маріанне Піффаретті передала грамоту завідувачу кафедри германської філології, доценту Ірині Кобяковій.

Нагадаємо, що цього року благодійну місію здійснили 24 водії-волонтери різного віку та професій у свій вільний час. Вони привезли до міста 8 фур гуманітарного вантажу: меблі, матеріали та інструментарій для медиків, рятувальників, освітян.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]