Дата публікації:
30 квітня 2013
Кількість переглядів:
951
Поділитися:

Науковці Сумського державного університету презентували спеціальність «Переклад» на міжнародній конференції «Багатоаспектність перекладу: від науки до мистецтва» («Multidimensional Translation: From Science to Arts»). Вона відбулася на базі Балтійської міжнародної Академії у Ризі.

У конференції взяли участь фахівці з Білорусі, Болгарії, Великобританії, Єгипту, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Російської Федерації, Туреччини. До складу української делегації ввійшли представники Сумського державного університету (проф. Світлана Швачко, доц. Ірина Кобякова, ст. викл. Олена Шуменко) та Київського національного лінгвістичного університету. 

Світлана Швачко у своєму виступі сфокусувала увагу на основних методологічних засадах становлення науки перекладознавства та її базових метазнаках. За словами професора, перекладач – це елітна професія, яка завжди потрібна, не зважаючи на моду, соціальні та економічні потрясіння. Робота перекладача – спілкування без кордонів та вивчення культур країн світу.

Із доповіддю про проблеми перекладознавства виступив професор Вільнюського університету Нійоле Маскалінене (Литва), професор Хасетского університету Ауфер Фдтай (Туреччина), доктор Ньюкастлского університету Міхаіл Джін (Великобританія).

Також були розглянуті напрямки співпраці між СумДУ та Балтійською міжнародною Академією.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]