Дата публікації:
11 червня 2013
Кількість переглядів:
632
Поділитися:

Упродовж трьох місяців доцент кафедри загальної механіки і динаміки машин Сумського державного університету Андрій Загорулько проходив  наукове стажування у Лабораторії турбомашин на Інженерному факультеті Техаського A&M Університету (м. Колледж-Стейшен, штат Техас, США).

За результатами стажування планується підписання угоди про довгострокове співробітництво СумДУ з Інженерним факультетом Техаського А&М Університету, а також публікація спільних статей в одному з журналів Американського товариства інженерів-механіків (ASME), що індексується всесвітньо відомою базою даних Scopus (видавництво Elsevier).

Нагадаємо, що Лабораторія турбомашин техаського університету, заснована у 1980 році і є однією з найкращих у світі. Уже понад 30 років вона об’єднує провідних світових виробників насосного і компресорного обладнання, підшипників та ущільнень у єдиний Дослідницький Консорціум Турбомашин (TRC). Представники консорціуму проводять прикладні наукові дослідження та щорічні симпозіуми з проблем надійності і продуктивності турбомашин. У Техаському А&М Університеті працюють чотири нобелівські лауреати у галузі фізики та хімії.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]