Дата публікації:
14 червня 2013
Кількість переглядів:
885
Поділитися:

13 червня вчена рада Сумського державного університету обговорила виконання Цільової комплексної програми «Студентська наука в СумДУ та її органічне поєднання з навчальним процесом» та дійшла висновку, що в закладі налагоджено системну роботу з активізації студентської наукової діяльності.

«Тісний взаємозв’язок навчання та студентської науки – це ідеологія нашого вишу та шлях, яким рухаються найбільш знані та відомі університети світу», – зазначив ректор Анатолій Васильєв. На його думку, науково-освітня спрямованість СумДУ сприяє набуттю студентами здібностей до аналітичного мислення, а відтак і підвищенню якості підготовки випускників та їх конкурентоздатність на ринку праці. Тож він  закликав викладачів ознайомлювати усіх без виключення студентів з методологією наукової діяльності у ході навчального процесу.

Завідувач відділу докторантури, аспірантури та доаспірантської підготовки В’ячеслав Журба зазначив, що в університеті розвиваються різноманітні форми науково-навчальної та безпосередньо наукової діяльності студентів. На сьогодні функціонує 13 проблемних гуртків, студентських наукових центрів і лабораторій.

СумДУ щорічно виступає організатором наукових семінарів і конференцій для молодих вчених, студентів, і навіть школярів. Студенти беруть активну участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт  із природничих, технічних і гуманітарних наук та за кількістю призових місць забезпечують університету лідируючі показники серед усіх ВНЗ України.

У подальшому планується активне залучення студентів СумДУ до виконання держбюджетних науково-дослідних робіт, господарчих договорів та наукових грантів на платній основі. Більшість студентів працюють у лабораторіях факультетів технічних систем та енергоефективних технологій, іноземної філології та соціальних комунікацій, електроніки та інформаційних технологій.

Також обговорили необхідність розробити механізми часткового зарахування наукової роботи студента як форми поточного або підсумкового контролю при викладанні дисциплін, а також Положення про переведення студентів на індивідуальні навчальні плани з поглибленою науковою складовою. Окрім того, найближчим часом в університеті буде запроваджено механізм формування навчальних «еліт-груп» з числа студентів, які мають високі показники академічної успішності та виявили здібності до наукової роботи.

Відділ інформаційно-рекламної  діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]