Дата публікації:
20 червня 2013
Кількість переглядів:
635
Поділитися:

Голова Профспілкової організації студентів СумДУ Ганна Яковлева взяла участь у Всеукраїнській семінар-нараді голів первинних профспілкових організацій студентів вищих навчальних закладів України. До заходу, що відбувся у селищі Рибаче АР Крим, долучилися представники галузевих профспілок понад 40 ВНЗ України, Російської Федерації та Білорусі.  Тематика семінару торкалася розвитку студентського профспілкового руху, ролі студентських профкомів у поглибленні соціального діалогу в університетах і органах влади.

«Нинішні студенти у майбутньому – це дипломовані фахівці різних галузей виробничої та бюджетної сфери, тому для них важливо знати, як саме вести соціальний діалог із керівниками установ, закладів, організацій, підприємств, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування», – переконана Ганна Яковлева.

Протягом семінару-наради присутні обговорили проекти Закону України «Про вищу освіту» та особливості застосування Законів України «Про громадські об’єднання», «Про молодіжні та дитячі громадські організації». Окрім того, вони розглянули низку питань щодо оздоровлення студентів, проживання в гуртожитках та функціонування санаторіїв-профілакторіїв. Колеги з Російської Федерації та Білорусі поділилися досвідом щодо розвитку студентського профспілкового руху у своїх країнах.

Зустріч організувала Профспілка працівників освіти і науки України спільно з Асоціацією правозахисних організаторів студентів України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]