Дата публікації:
20 червня 2013
Кількість переглядів:
1111
Поділитися:

19 червня в Сумському державному університеті аналітик корпорації IBM (м. Торонто, Канада), випускник СумДУ 1998 року Олександр Романко прочитав лекцію на тему «Інформаційні технології та бізнес-аналітика компанії IBM» для студентів ІТ-спеціальностей.

У ході лекції доповідач окреслив сфери бізнес-аналітики, на яких спеціалізується IBM. Він  розповів про програмне забезпечення корпорації, яке надає нові можливості для розвитку бізнесу. Зокрема, метод моделювання сценаріїв дозволяє оптимізувати фінансовий стан установи чи підприємства шляхом прогнозування можливих ризиків для прийняття відповідних управлінських рішень. Окрім того, студенти дізналися про програму «Розумне місто», розроблену корпорацією IBM. Вона передбачає використання аналітичних систем для уникнення заторів на дорогах, енергозабезпечення у містах і навіть запобігання злочинності.

Гість із Канади також розповів про магістерські програми в області бізнес-аналітики, які підтримують провідні університети Канади та США, та висловив зацікавленість у впровадженні їх у СумДУ. За словами Олександра Романка, навчання в Сумському державному університеті за спеціальністю «Комп’ютеризовані системи управління» стало для нього стартовим майданчиком. Запорука успішного майбутнього, на його думку, це диплом авторитетного ВНЗ, цілеспрямованість і постійне самовдосконалення. Нині поряд із роботою у престижній корпорації IBMвін має докторський ступінь із комп’ютерних наук та викладає дисципліну «Ризик-менеджмент» в Університеті Торонто.

Нагадаємо, що корпорація IBM – один із найбільших у світі виробників і постачальників апаратного і програмного забезпечення, а також ІТ-сервісів і консалтингових послуг. Нині серед її клієнтів – всесвітньо відомі банки, страхові компанії та інші фінансові установи. За понад сторічну історію IBM стала розробником однієї з перших у світі електронно-обчислювальних машин, комп’ютерів, дисків, виконала замовлення NASA на постачання комп’ютерного обладнання для програми «Союз-Аполон».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]