Дата публікації:
21 червня 2013
Кількість переглядів:
751
Поділитися:

Студентки четвертого курсу СумДУ спеціальності «Переклад» відзначені на Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Людина, суспільство, сучасна освіта: проблеми науки і практики». За результатами конкурсного відбору наукові роботи Юлії Разуванової, Юлії Забари, Ольги Бикової та Галини Серженко увійшли до наукового журналу «Lingua Mobilis» Вузівської академічної лабораторії міжкультурних комунікацій Челябінського державного університету. За право бути опублікованими у виданні змагалися науковці з Російської Федерації, України, Албанії та Придністров’я.

У статтях науковці СумДУ розкрили питання мовних засобів вираження емоційного стану радості, фразеологічні презентації негативних емоцій в англійській та російській мовах, фразеологічні одиниці німецької мови як відображення національних стереотипів, особливості відеовербального тексту німецькомовного рекламного дискурсу. Наукові керівники студенток – викладачі кафедри германської філології Світлана Єрмоленко та Наталія Приходько.

Загалом тематика журналу торкається мовознавства, мови художньої літератури, мови політики, мови ЗМІ, лінгвістики і перекладу тощо.

Сумський державний університет вітає молодих вчених та їх викладачів із перемогою у конференції та бажає нових досягнень на ниві науки!

Старший викладач кафедри германської філології
Лариса Дегтярьова,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]