Дата публікації:
26 червня 2013
Кількість переглядів:
1211
Поділитися:

25 червня в Сумському державному університеті керівництво закладу, представники Сумського обласного центру зайнятості та місцевих підприємств-партнерів вишу обговорили забезпечення молоді першим робочим місцем.

Як зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв, умови ринкової економіки вимагають ефективного співробітництва освітніх закладів із роботодавцями.

Роками напрацьована у виші схема взаємодії «студент – університет – роботодавець» дозволяє молоді після здобуття вищої освіти в СумДУ робити успішні кроки у кар’єрі. Серед додаткових можливостей для працевлаштування студентів ректор назвав відкриття в СумДУ нових спеціальностей у відповідності до потреб ринку праці, діяльність студентської кадрової агенції, проходження студентами практики та стажування на майбутньому робочому місці. «Упродовж тридцяти років в університеті на всіх етапах навчання діє цільова підготовка студентів, яка дозволяє їм оволодівати фундаментальними знаннями з урахуванням специфіки роботодавця», – зазначив керівник вишу. Яскравим прикладом ефективності системи цільової підготовки Анатолій Васильєв назвав відкриття спеціалізованих лабораторій та навчальних центрів провідних компаній світу на базі університету – Microsoft, Cisco, NetCracker, PortaOne, Siemens тощо. У квітні цього року разом із Сумським обласним центром зайнятості вперше в Україні на базі Сумського державного університету створено Центр кар’єри.

Начальник відділу практики та інтеграційних зв’язків із замовниками кадрів Роман Васькін наголосив, що Сумський державний університет співпрацює із більше ніж 800 підприємствами з питань підготовки, перепідготовки фахівців, науково-технічного співробітництва. На потужних підприємствах області діють 40 філій кафедр СумДУ і навчально-виробничих комплексів, таких як «Професіонал» на НВАТ «ВНДІкомпресормаш», «СумДУ-Насосенергомаш», «СумДУ-Сумитеплоенерго».

Про багатовекторний характер взаємодії Сумського державного університету з ринком праці свідчать відгуки представників місцевих підприємств. Так, за словами начальника управління навчання,розвитку та оцінки персоналуконцерну «Укрросметал» Олександра Неселевського, протягом багатьох років між СумДУ та концерном склалися взаємовигідні партнерські стосунки, спрямовані на працевлаштування студентів та забезпечення потреб підприємства. За його словами, в наукових лабораторіях концерну працюють сім філій кафедр СумДУ. Студенти проходять навчальну та переддипломну практику із можливим працевлаштуванням, захищають дипломні роботи на базі підприємства, у наукових роботах досліджують актуальні для концерну теми.

«У компанії NetCracker, яка ставить високі вимоги до ІТ-спеціалістів, випускники Сумського державного університету складають 80% усіх співробітників», – повідомив регіональний менеджер Сумського офісу Сергій Зевелєв. У планах – розширення співробітництва з СумДУ в напрямі введення факультативних ІТ-дисциплін для молодших курсів.

Директор Сумського представництва PortaOne Олександр Рот-Сєров засвідчив високу якість знань студентів і випускників СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

       

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]