Дата публікації:
01 липня 2013
Кількість переглядів:
930
Поділитися:

Аспірантка кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій Сумського державного університету Юлія Савельєва стала найкращою в номінації «Охорона здоров’я та здоровий спосіб життя» у Національному конкурсі «Волонтер року – 2012». Урочиста церемонія відзначення переможців відбулася 27 червня у Клубі Кабінету Міністрів України. Загалом участь у конкурсі взяли близько 200 волонтерів.

Волонтерство Юлії Савельєвої полягає у пропаганді грудного вигодовування серед сумської громади. Щотижня вона проводить безкоштовні заняття та консультації для майбутніх батьків. «Підтримувати молоді сім’ї у їх батьківстві, ділитися досвідом щодо догляду за немовлям дуже важливо. Із задоволенням передаю молодим мамам знання, які свого часу отримала від активістів всесвітнього руху на підтримку грудного вигодовування, а також власні навички, адже й сама – мама. Надзвичайно приємно бути корисною суспільству», – зізнається Юлія.

За вагомий внесок у розвиток українського суспільства Центр волонтеріату «Добра воля» відзначив кращі волонтерські ініціативи, які були реалізовані в Україні протягом 2012 року. Конкурс проводився з метою укорінення громадянської культури та суспільної практики волонтерства і благодійництва, забезпечення сприятливих умов для їх розвитку, визнання праці волонтерів та небайдужих громадян, які впроваджують зміни у своїй громаді, а також для більш активного поширення та популяризації волонтерського руху в усіх регіонах України. Захід відбувся за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України, Уряду Королівства Швеції та Ресурсного центру ГУРТ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]