Дата публікації:
03 липня 2013
Кількість переглядів:
1009
Поділитися:

2 липня у Сумському державному університеті близько 170 магістрів і спеціалістів отримали дипломи про вищу освіту з економіки підприємства, менеджменту організацій і адміністрування, маркетингу, фінансів і кредиту. Цьогорічний випуск відзначився 23 червоними дипломами.

«Факультет економіки та менеджменту – царина класичної економічної освіти. Розвинена міжнародна діяльність надає широкі можливості для навчання та професійного зростання студентів. На факультеті реалізовано близько 50 програм міжнародного обміну, втілюється практика отримання подвійних дипломів у ВНЗ Німеччини, Литви, Болгарії, Польщі, Російської Федерації тощо. Стажування за економічними дисциплінами на базі ФЕМ проходять іноземні студенти. Зокрема, у новому навчальному році на навчання приїздить студент із Португалії», – зазначила декан факультету економіки та менеджменту, доктор економічних наук, професор Ольга Прокопенко.

За її словами, 2013 рік відзначився для факультету випуском двох англомовних груп – магістрів за спеціальністю «Економіка довкілля та природних ресурсів» і бакалаврів за спеціальністю «Менеджмент організацій», у яких українські студенти разом із іноземцями освоювали економічну освіту англійською мовою. Разом із основним документом студенти-економісти СумДУ отримують додаток до диплому європейського зразка «Diploma Supplement», який свідчить про об’єктивний та високий рівень освіти в Сумському державному університеті, підвищує шанси на працевлаштування. «Свідченням якості економічної освіти в СумДУ є те, що значна частина студентів працевлаштовуються вже з третього-четвертого курсів», – додала Ольга Прокопенко.

Як розповіла магістрантка-маркетолог Христина Заяц, навчання в СумДУ було насиченим і цікавим, а стажування у Литві дало безцінний досвід та перспективи на успішну кар’єру.

«Навчання у змішаній англомовній групі дозволило оволодіти економічною термінологією на іноземній мові, і це – моя беззаперечна перевага у роботодавців», – поділилася враженнями випускниця-бакалавр спеціальності «Менеджмент організацій» Дар’я Гузенко.

Мама однієї з випускниць Ірина Сірік зазначила, що навчання в Сумському державному університеті стало усвідомленим вибором усієї  родини: «У СумДУ здобували освіту донька, у якої сьогодні випускний, син, тут закінчила аспірантуру я. Цей університет надав моїй доньці можливість навчатися англійською мовою та пройти стажування у Вільнюсі. Переваги СумДУ – у потужній науковій базі та висококваліфікованих викладачах, за підручниками яких навчається вся Україна».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]