Дата публікації:
03 липня 2013
Кількість переглядів:
726
Поділитися:

25 червня на секції «Інформаційні технології проектування» кафедри комп’ютерних наук відбувся перший онлайн-захист кваліфікаційної роботи магістра. Магістрантка спеціальності «Інформаційні технології проектування» Аліна Чередниченко, яказараз перебуває на навчанні в університеті МакМастер у Канаді, представила роботу на тему «Реалізація інструментів багатопараметричної оптимізації фінансового портфеля».

Використавши середовище програмування MATLAB, у випускній роботі Аліна дослідила методи аналізу та оптимізації фінансових портфелів. Підсумком її роботи став програмний продукт, застосування якого дозволить здійснювати багатокритеріальний аналіз фінансових активів, розробити найбільш ефективний і прибутковий фінансовий портфель, а також зменшити ризики для інвесторів.

За словами наукового керівника студентки, к.т.н., доцента Віри Шендрик, розвиток сучасних Інтернет-технологій дає можливість покращувати якість підготовки фахівців, зменшує витрати часу та собівартість навчання. Онлайн-захист сприє обміну досвідом між ВНЗ та відкриває студентам СумДУ нові можливості для навчання.

Нагадаємо, Аліна Чередниченко перебуває в університеті МакМастер у Канаді за урядовою бюджетною програмою з навчання студентів і аспірантів, а також стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах і наукових установах світу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]