Дата публікації:
08 липня 2013
Кількість переглядів:
1045
Поділитися:

Протягом тижня – 1-7 липня – делегація Сумського державного університету взяла участь у робочих зустрічах і нарадах за проектами EU TEMPUS в Університеті Кобленц-Ландау (Німеччина). Зустріч проходила за напрямами TEMPUS INURE («Інтегрована інформаційна система управління університетом: впровадження досвіду ЄС в країнах СНД» та TEMPUS INARM («Кваліфікаційні рамки з напрямів «Інформатика» та «Менеджмент» згідно з Болонськими принципами»).

СумДУ на нарадах представляли проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак, начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко, начальник Центру інформаційних систем Владислав Хоменко, начальник Центру комп’ютерних технологій Андрій Півень, доцент кафедри управління Вадим Лук’янихін та доцент кафедри математичного аналізу і методів оптимізації Наталія Мартинова.

Учасники обговорили стан виконання завдань проектів, надали звіти про конкретні результати роботи команд, визначили подальші плани, досягли домовленості про співробітництво та участь у нових грантових програмах.

У рамках закордонної поїздки представники СумДУ прослухали та прочитали лекції у Літній школі з тематик інформаційного менеджменту та інформаційних технологій, участь у якій традиційно беруть науковці з провідних європейських університетів.

Владислав Хоменко та Андрій Півень прочитали цикл лекцій для слухачів із університетів Німеччини, Австрії, Польщі, Російської Федерації, Білорусі, Молдови, Грузії, Вірменії з тем: «Інтегрована інформаційна система управління університетами» та «Можливості організації спільної роботи з документами та завданнями проекту на базі технологій «Cloud Computing»».

Матеріали Літньої школи доступні в електронній версії. Також бажаючі можуть долучитися до обговорення проекту TEMPUS INURE щодо розвитку інтегрованих інформаційних систем управління університетами у східноєвропейських країнах у відкритій групі.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]