Дата публікації:
09 липня 2013
Кількість переглядів:
1616
Поділитися:

Сумський державний університет другий рік поспіль посів престижну третю позицію у групі «Класичні університети» серед вищих навчальних закладів держави за підсумками загальнонаціонального рейтингу Міністерства освіти і науки України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, поступившись при цьому тільки таким авторитетним ВНЗ України, як Київський національний університет ім. Тараса Шевченка та Харкiвський національний унiверситет ім. В. Н. Каразіна.

Згідно з рейтингом СумДУ став одним із найкращих серед «класичних» вишів за основними показниками діяльності, а саме:

  • «Міжнародна активність»;
  • «Якість контингенту студентів»;
  • «Якість науково-педагогічного потенціалу»;
  • «Якість наукової та науково-технічної діяльності»;
  • «Ресурсне забезпечення».

Зазначений результат кореспондується з ранжуванням всесвітнього інтернет-рейтингу Webometrics. Згідно з ним СумДУ займає високі позиції у світовому науково-освітянському просторі та шосте місце серед визнаних вітчизняних ВНЗ України (Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Донецького національного технічного університету, Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, Національного університету «Львівська політехніка»).

Загалом до рейтингового оцінювання включено понад 300 вищих навчальних  закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації усіх форм власності та підпорядкування. Ранжування здійснювалося за результатами їх діяльності та потенціалом 2011-2012 навчального та 2012 календарних років.

За словами Міністрa освіти і науки України Дмитра Табачника, Національна система рейтингового оцінювання дає можливість проектувати стратегії перспективного розвитку вищого навчального закладу в площині забезпечення якості вищої освіти.

Ректорат СумДУ вітає колектив університету з високими досягненнями та висловлює щиру подяку співробітникам та студентам!

За матеріалами офіційного сайту
Міністерства освіти і науки України

Відділ інформаційно-рекламної діяльності СумДУ

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]