Дата публікації:
31 травня 2011
Кількість переглядів:
2095
Поділитися:

У стінах Сумського державного університету пройшов другий  в історії вищого навчального закладу конкурс-огляд  художньої самодіяльності серед викладачів та співробітників начального закладу «Весняний передзвін».

За титул найталановитіших цьогоріч змагалися усі факультету СумДУ, адміністративно-господарська частина, адміністрація управління персоналом та Медичний і Конотопський інститути. Відкрили завісу талантів представники адміністративно-господарської частини, котрі красою голосів та виразністю читання славили «рідну Землю-матінку», звертаючи увагу залу на проблему забруднення навколишнього середовища. Крик душі чарівних українок: «Збережи життя на Землі» знайшов палку підтримку публіки.

Наступним сцену завойовував факультет економіки та менеджменту. Розпочався виступ конкурсантів піснею «Мої бажання» у виконанні Тетяни Барсук, яка вдало дебютувала ще на першому «Весняному передзвоні». Свій поетичний талант розкрив доктор економічних наук, професор кафедри маркетингу  Олександр Тєлєтов, декламуючи авторські вірші «Тому, що весна», «Пам’яті товариша», «Випускник ХХІ століття» та інші. Завершили економісти модельним показом вбрання, дизайнером якого є аспірантка ФЕМу Віра Лук’яненко.

Конотопський інститут зробив акцент на голосистому виконання блюзу та лірики, доповнюючи образи вишуканим вбранням.

Невеликий за чисельністю, але виразний за виконанням, – саме так  дебютував Юридичний факультет, який по-українськи танцював, співав та виконував авторські вірші. Гучними оплесками зал зустрічав свою улюбленицю гумористичного жанру – старшого  лаборанта кафедри фізичного виховання Людмилу Бойко, яка розповідала гуморески Павла Глазового.

Факультет електроніки та інформаційних технологій розпочав презентацію із виступу справжнього Остапа Бендера. Далі на глядачів чекали веселі попурі, мелодійне виконання на гітарі. Здивували фахівці IT-технологій і запальним ковбойський танком у виконанні чарівної половини факультету.

Шквалом позитивних емоцій увінчався виступ адміністрації  управління персоналом університету. Задав ноти оптимізму сумський шоу-мен Володимир Кривопишин, який відзначив дві сенсаційні події того дня: футбол за Кубок України та появу на сцені актової зали АУПу. Напрочуд милим та ніжним стало виконання пісні «Квітка душі» працівником режимно-мобілізаційного відділу Ганною Величко та її юною донькою Тетяною. Східні мотиви милували чарівністю пластичного виконання кожного руху лялькової дівчини, створеної начальником відділу договірних відносин Маїною Ковбасюк. Завершили виступ представники адміністрації спільним виконанням пісні «Зелений гай».

Сільські посиденьки представив на розсуд залу факультет технічних систем та енергоефективних технологій, який з’ясовував формулу жіночої привабливості та чоловічого хисту. Учасники і вінки на воду пускали, і з граблями танцювали, і квіти одне одному дарували. Як завжди феєрично від факультету виступив уже добре відомий за межами навчального закладу чоловічий вокальний ансамбль «ТеСЕТ» із піснею «Ні, я не ту кохав».

Глибину філософії творчості демонстрували учасники конкурсу-огляду факультету іноземної філології та соціальної комунікації. Спочатку жіночий дует перекладачів побажав публіці бути «взаємно ввічливою», виконуючи пісню на вірші Ліни Костенко. Лінгвіст Наталія Ворона продекламувала кілька власних рядків поезії, які своїм змістом та насиченням збентежили душу кожного.

Завершував другий «Весняний передзвін» Медичний інститут, який вирішив усіх вразити своєю шоу-постановкою. Піснею «Dolce &  Gabbana» запалила зал «зірка», кандидат медичних наук, викладач кафедри акушерства та гінекологіїВалентина Маркевич, виступ якої надовго утримав піднесений настрій залу.

За рішенням компетентного журі конкурсу у ролі якого виступали випускники СумДУ, учасники команди КВН «Зелені піджаки», переможний кубок конкурсу-огляду художньої самодіяльності серед викладачів та співробітників СумДУ «Весняний передзвін» цьогоріч дістався представникам адміністрації управління персоналом. Друге місце завоював талант факультету технічних систем та енергоефективних технологій, а третє – факультет електроніки та інформаційних технологій, який минулого року був першим.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]