Дата публікації:
02 серпня 2013
Кількість переглядів:
834
Поділитися:

1 серпня Сумський державний університет та правління Ресурсного та кар’єрного центру для звільнених військовослужбовців вручили Свідоцтва державного зразка та сертифікати слухачам курсів підвищення кваліфікації, що відбулися у рамках проекту «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям». Професійна перепідготовка здійснювалася завдяки підтримці Міністерства соціальної політики та Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Цьогоріч документи отримали 30 випускників – звільнених та спланованих до звільнення військовослужбовців військових частин і установ Сумського військового гарнізону Сухопутних військ Збройних Сил України. Упродовж двох місяців слухачі здобували освіту у СумДУ за напрямом «Економіка і підприємництво» та фаховим спрямуванням «Організація та управління підприємствами малого та середнього бізнесу».

«СумДУ – це соціально орієнтований навчальний заклад, а тому розв’язання наболілих соціальних проблем військовослужбовців співпадає з філософією університету. Упродовж останніх семи років СумДУ активно співпрацює з Ресурсним та кар’єрним центром для звільнених військовослужбовців у рамках угоди з Координатором проектів ОБСЄ в Україні з метою успішної самореалізації громадян цієї категорії та підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці»,– зауважив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

За словами голови правління Ресурсного та кар’єрного центру для звільнених військовослужбовців Олександра Коренчука, СумДУ створив якісні умови для навчального процесу: «Висококваліфіковані та досвідчені викладачі університету забезпечили військових необхідними знаннями у сфері бізнесу для подальшого працевлаштування та надали корисні поради, які допоможуть швидко адаптуватися до умов цивільного життя».

До слів привітання випускників приєднався і менеджер проектів ОБСЄ в Україні у військово-політичній сфері Олександр Гладкий.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]