Дата публікації:
07 серпня 2013
Кількість переглядів:
603
Поділитися:

До Сумського державного університету із робочим візитом завітала делегація Нанкінського дослідницького електронно-інженерного інституту Китайської народної республіки (Nanjing Research Institute of Electronics Engineering). Китайські партнери мають на меті ознайомитися з результатами роботи першого етапу спільного проекту з СумДУ щодо розробки науково-технічної продукції спеціального призначення та випробувати моделі системного управління, розроблені фахівцями СумДУ.

Нагадаємо, цього року було укладено відповідний договір комісії між СумДУ та Державною компанією з експорту та імпорту продукції і послуг військового призначення «Укрспецекспорт». Згідно з ним науковці кафедри моделювання складних систем і науково-дослідної частини СумДУ працюють над створенням алгоритмів та моделей прийняття рішень при управління вогнем артилерійського дивізіону, а також відповідного програмного забезпечення.

За словами начальника науково-дослідної частини СумДУ Дениса Курбатова, це один із наймасштабніших наукових проектів для СумДУ: «Учені університету матимуть унікальну можливість упровадити свої розробки у реальний сектор економіки, а співпраця з одним із найбільших дослідницьких інститутів КНР свідчить про міжнародне визнання рівня наукових досліджень СумДУ. Китайська сторона, у свою чергу, отримає необхідну науково-технічну продукцію згідно з контрактом».

Начальник відділу міжнародного співробітництва Нанкінського дослідницького електронно-інженерного інституту Ху Яовень висловив побажання щодо розширення співробітництва із  СумДУ в галузі інформаційних технологій та моделювання.

 Ректор СумДУ Анатолій Васильєв зауважив: «Університет тісно співпрацює з Китайською Народною Республікою у різних напрямах. З кожним роком поглиблюється науково-технічне співробітництво, активно реалізуються програми академічних обмінів, на базі в СумДУ діють курси з вивчення китайської мови за підтримки Інституту Конфуція Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. У числі багатонаціональної студентської сім’ї Сумського державного університету навчається близько 30 студентів із Китаю.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]