Дата публікації:
02 червня 2011
Кількість переглядів:
1827
Поділитися:

На День захисту дітей у Сумському державному університеті відбулося святкове відкриття «Центру підтримки сім’ї», аналогів якого немає в жодному вищому навчальному закладі України.

Він діятиме у рамках дослідницького грантового проекту «Студентський лелека», наданого Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні Програми розвитку ООН.

Реалізація соціально важливого задуму відбулася шляхом впровадження в університеті ініціативи «Університет, дружній до сім’ї», яка покликана забезпечити рівні можливості для сімейних студентів у дотриманні їх права на навчання, самореалізацію, подружнє життя, здоров’я. Відтак, кімната для студентів-батьків з дітьми забезпечить зручне поєднання батьківства з навчанням – під  час участі батьків у навчальному процесі діти перебуватимуть під наглядом педагога.

На думку проректора з науково-педагогічної роботи СумДУ Ніни Світайло, кімната для батьків та дітей дозволить студентству більш комфортно та захищено відчувати себе у стінах рідної Almamater, а отже продуктивніше та якісніше навчатися.

Кімната розпочала свою роботу вже з 1 червня. Вона відкрита для батьків та їхніх дітей кожного робочого дня з 08:00 ранку до 18:00 вечора.

Запропоновані послуги кімнати:

  • перебування дітей (з супроводом чи без) на час відвідування занять батьками        (можливо, іспити, робота в бібліотеці) –  за запитом;
  • розвиваючі заняття для дітей студентів – за запитом або згідно плану (планується заняття зі створення іграшок власними руками – відповідно до віку, музичні заняття, уроки малювання та декоративно-прикладного мистецтва, «екскурсії у казку», включаючи вистави студентської театральної студії, тощо);
  • навчання батьківській компетентності сімейних студентів за зверненнями (міжособистісні внутрішньосімейні стосунки, фізичний розвиток дитини раннього віку, підтримка практики грудного вигодовування тощо). Консультації надаються психологом проекту та соціальним педагогом /спеціалістом з фізичної реабілітації – за запитом;
  • підготовка до батьківства (на базі кімнати, медпункту, спорткомплексу СумДУ);
  • тренінги «Мама-тато-школи» - щотижня ;
  • супровід дітей до дитячого майданчика на території університету на час відсутності батьків.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]