Дата публікації:
03 червня 2011
Кількість переглядів:
1876
Поділитися:

«Журналістська освіта на Сумщині: набутки та проблеми» – під такою назвою 2 червня кафедра журналістики та філології Сумського державного університету провела вже VІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію.

Традиційно до навчального закладу з’їхалися головні редактори місцевих та районних газет, а також провідні журналісти друкованих і електронних ЗМІ області. Медійники зібралися подискутувати щодо підготовки журналістських кадрів, з’ясувати місце регіональний ЗМІ в системі журналістської освіти та охарактеризувати, яким має бути сучасний викладач журналістики.

З вітальним словом перед творчою аудиторією виступив ректор СумДУ, голова постійної комісії Сумської обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту та молодіжної політики Анатолій Васильєв. Він презентував «Журналістику» як одну із 59 спеціальностей університету, яка повністю відповідає своїй сутності – оперативно розвивається і модернізується.  Для дискусії ректор  підняв тему «приблизного» ставлення журналістів до фактів, в наслідок якого комунікативно страждає реципієнт.

Актуальну проблему функціонування інформаційного простору також винесла на обговорення консультант відділу інформаційно-аналітичної роботи виконавчого апарату Сумської обласної ради Наталія Розторгуєва, яка звернула увагу присутніх на принципи взаємодії влади та ЗМІ. Продовжуючи, голова Сумського обласного осередку Національної спілки журналістів Віктор Бойко, побажав юним акулам пера, щоб їх чули, читали, бачили та, головне, розуміли.

Питання інтегруючих чинників формування майбутнього журналіста-телевізійника закинула генеральний директор Сумської обласної державної телерадіокомпанії Лариса Якубенко. Медійник зупинилася на проблемі підготовки кваліфікованих кадрів, здатних ефективно працювати відразу в теле- та Інтернет стилі.

Також у ході розмови присутні обговорили  перспективи підготовки фахівців із реклами та зв’язків з громадськістю, адже ліцензуванням таких спеціальностей на часі займається університет. На завершення завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Олена Ткаченко спробувала розглянути універсальність журналіста і з’ясувати: міф це чи реальність. Висновок журналісти-практики зробили один – високий професіоналізм можливо напрацювати шляхом кропіткого вивчення теорії та наполегливого стажування.

На День журналіста – 6 червня – робота конференції продовжить своє звучання у секціях: «Українська журналістика – шлях із минулого в майбутнє», «Регіональний інформаційний простір: умови формування та перспективи розвитку», «Мова, стиль, лінгвістика, література» та «Сучасні мас-медійні технології».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]