Дата публікації:
23 вересня 2013
Кількість переглядів:
888
Поділитися:

19 вересня в літературній вітальні першокурсники Сумського державного університету подорожували сторінками усного журналу «Державні символи України».

З першої сторінки студенти довідалися про історію прапорів різних держав з античних часів до сучасності, дізналися про науку «вексиологію» (прапорознавство), а також про Державний Прапор України та його прийняття Постановою від 28 січня 1992 року.

Друга сторінка була присвячена офіційній емблемі України – Державному гербу. За пропозицією першого президента УНР Михайла Грушевського у 1918 році гербом України став знак князівської влади часів Київської Русі – золотий тризуб. 1992 року Верховна Рада затвердила тризуб малий головним елементом Державного Герба України.

На третій сторінці журналу ведучі – студенти факультету електроніки та інформаційних технологій Оксана Опарій та Андрій Єрмоленко – заглибилися в історію написання слів та музики Державного Гімну України, згадали його авторів Михайла Вербицького та Павла Чубинського.

Четверта сторінка познайомила першокурсників із документальним фільмом про «Пересопницьке Євангеліє», створеним фахівцями СумДУ. Літературну частину підготували учасники гуртка «Краяни» (керівник – Неля Лінькова).

Національний вечір, організований працівниками відділу позанавчальної роботи та бібліотеки СумДУ, органічно доповнили музичні композиції на українську тематику.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]