Дата публікації:
23 вересня 2013
Кількість переглядів:
677
Поділитися:

Сумський державний університет приєднався до вшанування учасників партизанського руху на Сумщині, які захищали Батьківщину в роки Великої Вітчизняної війни. 20 вересня працівники відділу позанавчальної роботи СумДУ за підтримки профспілкового комітету співробітників та комплексу громадського харчування привітали ветеранів та їх родини, вручили квіти та продуктові набори. Представники СумДУ від імені університету висловили героям Великої Вітчизняної війни вдячність за їх великий подвиг, побажали міцного здоров’я та довголіття.

Колишня партизанка Олександра Цопа поділилася спогадами: «У 14 років залишилася сиротою. Пам’ятаю випадок, який трапився у роки війни пізньої осені. Я разом із подругою та командиром нашого загону переходили через лінію фронту на Харківщину. Зупинилися перепочити в лісі. Раптом почули, як зовсім недалеко зупинилися вантажівки. Озброєні автоматами фашисти почали «прочісувати» ліс. Ще трохи – і вони будуть поруч. Командир наказав сховатися в яру, закидав нас гіллям і сухим листям, а сам ледве встиг сховатися поруч. Чобіт німця був просто біля моєї голови. Заплющила очі і приготувалася до найгіршого. На щастя, доля нас вберегла – ми виконали завдання командування та повернулися крізь лінію фронту на Сумщину».

З нагоди  Дня партизанської слави для студентів-першокурсників відділ позанавчальної роботи СумДУ провів кураторські години «Герої Спадщанського лісу». Бібліотека СумДУ підготувала книжкову виставку «22 вересня – День партизанської слави».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]