Дата публікації:
24 вересня 2013
Кількість переглядів:
969
Поділитися:

23 вересня на базі Сумського державного університету керівники загальноосвітніх навчальних закладів Сум та представники управління освіти Сумської міської ради підбили підсумки роботи, обговорили плани на поточний навчальний рік та шляхи співпраці з СумДУ.

«Цього року лави студентів поповнили понад  1300 першокурсників, із них близько 60% – випускники шкіл Сумщини», – зазначив перший проректор СумДУ Василь Карпуша. З його слів, стіни Сумського державного університету стають юнакам і дівчатам рідними ще під час навчання у школі. Вони залучаються до низки культурно-масових і спортивних заходів СумДУ, відвідують секції з різних видів спорту та гуртки художньої самодіяльності.

Перший проректор наголосив на широкому спектрі співробітництва зі школами міста: залучення науковців СумДУ до викладання на підготовчих курсах та у профільних класах, комплекс заходів щодо підготовки школярів до зовнішнього незалежного оцінювання тощо. До речі, угоди з СумДУ мають 26 сумських шкіл.

«Ми працюємо над збільшенням кількості бюджетних місць, відкриттям нових перспективних спеціальностей, поповненням матеріальної бази. Усе – для підготовки висококваліфікованих фахівців та для того, щоб молодь Сумщини залишалася здобувати освіту на малій батьківщині», – підкреслив Василь Карпуша.

Директор Сумської Олександрівської гімназії Віктор Гончаренко зазначив, що цього року із 118 випускників цього навчального закладу близько третини вступили до СумДУ.

«Партнерство з СумДУ, яке триває з 1994 року, надає випускникам більше можливостей, дозволяє кожного року отримувати високі результати на ЗНО. Гімназисти мають можливість вступати до престижних столичних вишів, але обирають рейтинговий університет – СумДУ», – додав Віктор Гончаренко.

Керівники загальноосвітніх навчальних закладів Сум ознайомилися з матеріальною базою Сумського державного університету, у тому числі – з нещодавно відкритим санаторієм-профілакторієм СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]