Дата публікації:
25 вересня 2013
Кількість переглядів:
818
Поділитися:

Голова волонтерського руху Сумського державного університету, третьокурсниця спеціальності «Переклад» Анна Микитенко розкрила різнобарв’я української культури та традицій СумДУ під час молодіжного обміну «Мистецтво, що сприяє діалогу» («Art in Service of Dialogue»), який проходив у сонячному місті Урекі (Грузія). Захід відбувся за підтримки молодіжної програми Європейського Союзу «Молодь в дії».

Упродовж десяти днів – із 7 по 17 вересня – представники України, Грузії, Литви та Польщі знайомилися із особливостями культури один одного, спробували себе у різних видах мистецтва – театрі, музиці, танцях тощо. Кожна молодіжна група розробила свій національний проект, додавши до нього колорит традицій та звичаїв своєї країни. Анна Микитенко разом із українською командою організували вечір з народними піснями, запальним гопаком та частуванням.

 У фіналі зустрічі учасники обміну продемонстрували спільну вуличну театральну виставу-флешмоб на мальовничій площі міста Батумі, під час якої й відбулася презентація національних культур та традицій усіх чотирьох країн-представниць молодіжного обміну.  Також учасники проекту мали змогу поділилися власними вміннями та досвідом у ході креативних воркшопів на обрані теми.

Під час обміну Анна поділилася досвідом волонтерського руху СумДУ, зокрема презентувала проекти «Обійми мене безкоштовно», «Серце – дитині», «Допоможемо сільським школам», «Милосердя», «Подаруй усмішку дітям», «Від серця – до серця» тощо.

 «Молодіжний обмін у Грузії став для мене унікальною можливістю познайомитися зі студентами з інших країн, дізнатися про особливості їхньої культури та залучитися новими ідеями для волонтерської роботи у СумДУ. Впевнена, що подібні зустрічі допомагають реалізовуватися особистісно та професійно», – зауважила Анна Микитенко.

 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]