Дата публікації:
25 вересня 2013
Кількість переглядів:
1519
Поділитися:

Студентки п’ятого курсу спеціальності «Переклад» Сумського державного університету  Галина Тимощук та Євгенія Босенко протягом 2013-2014 навчального року здобуватимуть освіту у Далянському університеті іноземних мов (Китай) за стипендіальними програмами Китайського уряду. Дівчата охоче поділилися своїми враженнями від навчання у Китаї, зазначивши, що тамтешній освітній процес відрізняється від навчання в Україні.

«Нині ми вивчаємо лише китайську. Я обрала швидкий базовий курс вивчення мови з більшим навантаженням. Щодня – по дві-три пари.  І хоча мова складна, все встигаю. Навчальний процес справді дуже захоплює», ­– розповіла Галина Тимощук.  

«Багато студентів приїздять до університету за різноманітними програмами обміну. Разом із нами у групі навчається молодь із Монголії, Японії, Австралії та Росії. Щодня пізнаємо щось нове про традиції та звичаї інших культур, націй. Я дуже задоволена, що отримала можливість приїхати до Китаю. Безумовно, СумДУ допоміг мені пізнати світ», – зауважила Євгенія Босенко.

За словами дівчат, у вільний час студенти як китайці, так й іноземці можуть відвідувати безліч безкоштовних гуртків – у шу, тай дзи цюань, англійська мова, каліграфія, вузликове плетіння, співи, танці тощо. Майже всі відвідують принаймні один з них.

Завдяки індивідуальному графіку академічна мобільність студенток дозволяє успішно поєднувати навчання за кордоном та у СумДУ. Для цього в університеті є необхідне технічне забезпечення – дистанційний доступ до навчальних курсів тощо.

 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]