Дата публікації:
27 вересня 2013
Кількість переглядів:
1328
Поділитися:

 26 вересня вчена рада Сумського державного університету обговорила шляхи формування контингенту студентів, а також окреслила основні завдання на 2013-2014 навчальний рік.

«Не зважаючи на цьогорічне зменшення на 10% кількості випускників шкіл у Сумській області та в цілому по Україні, у СумДУ відбулося зростання контингенту студентів на 3% у порівнянні з минулим роком. Під час вступної кампанії абітурієнти подали до СумДУ близько 12 тисяч заяв, що є особистим рекордом для університету та найвищим показником серед вищих навчальних закладів регіону», – зазначив директор департаменту доуніверситетської підготовки Юрій Зимак. За його словами, у цьому році на 165 місць збільшився ліцензований обсяг прийому на денну форму навчання, а також зріс обсяг держзамовлення на технічні спеціальності.

Начальник організаційно-методичного управління Володимир Юскаєв наголосив на зменшенні кількості випускників освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», які не продовжили навчання в університеті, а також відзначив позитивну тенденцію зарахованих до СумДУ студентів на навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» і «магістр», які отримали диплом «бакалавра» інших ВНЗ,  – збільшення на 38%.

Ректор Анатолій Васильєв наголосив: «Слід шукати сучасні механізми взаємодії з абітурієнтами та постійно нарощувати темпи формування кількісного та якісного контингенту студентів шляхом ліцензування нових спеціальностей, розширення мережі локальних центрів дистанційного навчання, популяризації дистанційної форми навчання як одного із пріоритетних напрямів освітньої діяльності СумДУ тощо». На думку ректора, тільки комплексно можна вирішити питання забезпечення повноцінної життєдіяльності СумДУ та його студентів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]