Дата публікації:
08 жовтня 2013
Кількість переглядів:
877
Поділитися:

Доки батьки-студенти відвідують заняття або вирішують поточні питання у стінах Сумського державного університету, на їх дітей чекає змістовне дозвілля. Кімната «Студентський лелека» Центру підтримки сім’ї СумДУ пропонує послуги по догляду за дитиною. Соціальний педагог, волонтери з числа студентів СумДУ та студенти-педагоги з СумДПУ ім. А.С.Макаренка (у рамках укладеного між двома вишами партнерства) чекають на маленьких відвідувачів з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00. За запитом можливе продовження робочого дня.

За словами співробітника центру підтримки сім’ї Юлії Савельєвої,  у кімнаті «Студентський лелека» створені умови для перебування немовлят, дітей молодшого, дошкільного та молодшого шкільного віку. Наявна ігрова зона (широкий вибір іграшок, іграшковий будинок, конструктори), простір та матеріали для творчості, дитяча бібліотека, окреме приміщення для денного сну,  батьківський куточок, санітарна зона, для немовлят – манеж,  крісло для годування, столик для сповивання.

Щотижня у кімнаті проходять заняття гуртка із розвитку творчих здібностей «Дитячі п’ятниці», на яких діти вивчають різноманітні техніки виготовлення саморобок і сувенірів. Окрім того, для малечі від 6 років волонтер Корпусу Миру проводить «Клуб англійської мови».

Молода мама Галина Кунденко розповіла: «Хоча сама родом з міста Костянтинівка Донецької області, обрала для навчання саме СумДУ. Вирішальним під час вибору ВНЗ стало те, що в СумДУ є всі умови навчатися та успішно складати сесію. Моїй донечці півтора року, вона потребує постійного нагляду та уваги. У кімнаті «Студентський лелека» я можу на час занять залишити дитину, з нею займаються педагоги, вона малює, грає з розвиваючими іграшками».

«Ініціатива «Університет, дружній до сім’ї» Сумського державного університету, яка є переможцем грантового проекту Європейського Союзу, передбачає комплексну систему підтримки матерів-студенток. Окрім послуг по догляду за дитиною, на базі центру підтримки сім’ї СумДУ надаються педагогічні, психологічні, юридичні консультації, працює група підтримки грудного вигодовування.

«СумДУ – за відродження сімейних цінностей та за поєднання відповідального батьківства з особистісним розвитком», – акцентувала керівник центру підтримки сім’ї Ніна Світайло. Усї, хто бажають стати волонтерами та взяти участь у проектах, дружніх до сім'ї, можуть звертатися до аудиторії Г-711.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]