Дата публікації:
11 жовтня 2013
Кількість переглядів:
1486
Поділитися:

Сумський державний університет з проектом «Енергоефективний університет» здобув перемогу у конкурсі проектів щодо підвищення енергоефективності закладів вищої освіти України від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Про це стало відомо 24 вересня у ході установчого семінару в Києві. Загалом участь у конкурсі взяли близько 30 ВНЗ України. СумДУ став одним із семи університетів, які отримають фінансування банку за результатами двох етапів відбору.

Серед переможців – Національний університет «Львівська політехніка», Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка та інші.

«Комплексний проект Сумського державного університету відповідає усім вимогам Європейського інвестиційного банку: економічна обґрунтованість, технічна якість, фінансове забезпечення, стійкість та екологічна безпека», – акцентував начальник науково-дослідної частини СумДУ Денис Курбатов. За його словами, вже у цьому опалювальному сезоні технічні експерти ЄІБ повинні відвідати СумДУ для проведення енергетичного аудиту.

Проект реалізовуватиметься з другого півріччя 2014 року і триватиме 3 роки. Заплановано будівництво котельної на газовому паливі для опалення корпусів основного майданчику університету, капітальний ремонт будівель гуртожитків з модернізацією водопровідних, каналізаційних, теплових мереж з додатковим облаштуванням теплових пунктів, встановлення сонячних колекторів для потреб гарячого водопостачання і опалення, створення системи моніторингу та управління тепло-, водо- і електроспоживанням та створення і оснащення сучасного Науково-навчального центру «Альтернативна енергетика та енергоефективні технології» на базі СумДУ. Мінімальний обсяг залучених інвестицій буде складати – 5 млн. євро.

До робіт будуть залучені адміністративно-господарська частина як основний виконавець, а також науково-технічний потенціал факультетів ТеСЕТ та ЕлІТ.

Нагадаємо, що Європейський інвестиційний банк – найбільша міжнародна фінансова організація у світі, що підтримує інвестиційні проекти, спрямовані на соціально-економічний розвиток як всередині ЄС, так і в інших країнах. Серед основних цілей його діяльності – зниження негативного впливу на клімат, у тому числі шляхом використання відновлюваної енергетики, підвищення енергоефективності, розвитку екологічно чистого виробництва, транспорту тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]