Дата публікації:
15 жовтня 2013
Кількість переглядів:
792
Поділитися:

Аспірантка кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією Сумського державного університету Анна Піддубна взяла участь у Всесвітній конференції «Вакцини проти СНІДу» (AIDS Vaccine 2013), що відбулася в Барселоні (Іспанія) 7-10 жовтня. Анна та ще 120 молодих науковців із Європи, Африки, США, Австралії та Китаю виграли стипендію Програми досліджень вакцин проти ВІЛ (HIVАCAT) на участь у конференції.

Світовій спільноті було представлено доповідь аспірантки СумДУ на тему: «Промотерні поліморфізми генів IL-4, IL-10, TNF-α у ВІЛ-інфікованих осіб з Північно-Східного регіону України». Науковий керівник – завідувач кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, проф. Микола Чемич.

Анна Піддубна вперше в межах цього проекту вивчила генетичні особливості ВІЛ-інфікованих громадян України. Дані, викладені в її роботі, використовуватимуться у подальших генетичних і популяційних дослідженнях ВІЛ-інфекції.

Аспірантка СумДУ та представники різних країн світу долучилися до дискусії щодо розробки ефективних методів боротьби з глобальним поширенням ВІЛ-інфекції/СНІДу, обговорили роль імунологічних і генетичних факторів у патогенезі недуги, розглянули питання щодо поширення збудника, клітинного і гуморального імунітету, сучасних концепцій вакцинації проти інфекції і клінічних досліджень у галузі ВІЛ/СНІДу.

Нагадаємо, щорічна Всесвітня конференція «Вакцини проти СНІДу» є однією з найбільших міжнародних зустрічей дослідників, лікарів, партнерів з приватного сектору та експертів у галузі охорони здоров’я.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]