Дата публікації:
10 червня 2011
Кількість переглядів:
2533
Поділитися:

Студентська соціальна служба Сумського державного університету на чолі з її головою Дмитром Бойчуком відвідала відділення гематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, подарувавши дітям солодощі і фрукти.

До неї долучилися представники громадських організацій «Соціальні ініціативи Сумщини» та «Ліга ділових та професійних жінок», а також Партія регіонів.

Зараз у відділенні гематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні проходить стаціонарне лікування більше 20-ти онкохворих дітей. За словами батьків, літо - найскладніша для них пора, бо малеча розуміє, що однолітки у цей час відпочивають біля моря, у таборах, розважаються з друзями, натомість багатьом із них навіть не можна вставати з ліжка.

Тому діти зустріли гостей із превеликим задоволенням. Вони натхненно розповідали гостям про себе, батьків, братиків і сестричок, а також ділилися власними планами на майбутнє, говорили, ким мріють стати у дорослому житті.

Святковий настрій для дітей створив Зайчик та безліч різнокольорових повітряних кульок. Казковий персонаж смішив малечу, яка, тримаючсь за його хвостик чи вушка, загадувала бажання.

На руці кожної дитини волонтери намалювали якраве усміхнене сонечко - символ щастя, миру та добра. Також малечі запропонували створити власні малюночки - зобразити себе, рідних, улюблених тваринок тощо. Біля дитячих шедеврів усі відвідувачі залишили свої побажання здоров'я, посмішок, гарних друзів, справдження мрій. Студенти СумДУ попрохали батьків повісити ці плакати біля ліжок, аби діти могли вписувати на них власні бажання, а кожен ранок починався з позитиву.

Як виявилося, гості зуміли підняти настрій не лише дітворі, а й батькам. Чи не в кожній палаті було чути: «Дуже вам дякуємо! Якби не такі люди, як ви, ми б зовсім занепали духом».

Студентська соціальна служба разом з первинною парторганізацією вирішила віднині щонайменше раз на місяць відвідувати відділення гематології і проводити з малечею розважальні ігри, малювати, радувати сюрпризами, а головне - дарувати увагу, якої так не вистачає прикованим до ліжка дітям.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]