Дата публікації:
17 червня 2011
Кількість переглядів:
1675
Поділитися:

Напередодні Дня медичного працівника 16 червня Медичний інститут Сумського державного університету вручив 200 дипломів майбутнім лікарям, 80 із яких – іноземним громадянам.

Цьогорічний випуск став уже чотирнадцятим і відзначився вісьмома червоними дипломами. Привітати молодих лікарів прийшов і голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь.

У вітальному слові ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв підкреслив, що вже сьогодні, не зважаючи на досить коротку історію існування Медичного інституту, серед його випускників п’ятеро працюють головними лікарями, 15 –  заступниками головного лікаря, значна кількість завідувачів відділень. Керівник університету підкреслив високий рівень розвитку науки в інституті та подякував професорсько-викладацькому складу, який, виховуючи майбутніх лікарів, вчить студентство дбати про найцінніше у житті – здоров’я людини. Випускникам же Анатолій Васильович побажав кар’єрного росту і постійної самореалізації.

Вручити дипломи найкращим на сцену запросили  Юрія Чмиря. Як запевнив очільник області, сьогодні Сумщина потребує високопрофесійних кадрів, а завдання влади – створити гідні умови праці. Так, уже минулого року в містах Суми та Шостка введено в дію діагностичні центри. Наразі триває будівництво інших лікувальних установ. За словами очільника, у новостворених закладах з найсучаснішим обладнанням мають працювати молоді кваліфіковані лікарі, підносячи медицину області на якісно новий рівень.

Інститут – це місце де кожен випускник дорослішав, розумнішав, закохувався... Він був домівкою для кожного випускника протягом шести років, а директор Віталій Маркевич – мудрим наставником. Віталій Едуардович відзначив унікальність випуску 2011 року, адже саме вони розвинули потужний волонтерський рух університету, довівши філософію гуманності своєї професії.

За традицією під керівництвом доктора медичних наук, професора Миколи Кононенка молоді лікарі прийняли клятву Гіппократа, обіцяючи біти безкорисливими, чуйними до чужого горя та чесними у вчинках. Далі на випускників чекав вечір розваг та вітань від творчих колективів Сумського державного університету.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]